O nama.Volkswagen prodajno servisni centar NIPEX u održavanju i prodaji vozila okrunjen je se više od 30 godina iskustva. Uspješna priča NIPEX-a temelji se na vizijama, kontinuiranom rastu i pravovremenom širenju poslovnih aktivnosti. Rukovodstvo firme od samih početaka pronalazi načine i sredstva kako bi stvorili osjećaj oduševljenja i ponosa kako kod kupaca, tako i kod zaposlenika, partnera, kao i društva u kojem firma živi i radi.
Svi segmenti ponude NIPEX-a stvoreni su kako bi kupcima u najvećoj mjeri olakšali svakodnevnicu i svaku vožnju ili putovanje učinili sigurnim i opuštenim.

 

   Nagrade i priznanja

 

 • 2004. godine firma je izgradila sistem upravljanja kvalititom ISO 9001 i isti do danas prati i obdržava.
 • 2006. godine NIPEX je dobio zlatnu značku Volkswagena za najbolji servis u jugoistočnoj Europi.
 • 2006. godine vlasnik i direktor Pejo Nišandžić proglašen je menadžerom godine – najviše priznanje za izvanredne menadžerske rezultate, kvalitet usluge i vrhunski servis.
 • 2006. i 2007. godine firma NIPEX dobija priznanje i dvije godine zaredom osvaja prvo mjesto u BiH za izvanredan angažman i pokazane aktivnosti na implementaciji Volkswagen standarda u segmentu prodaje vozila.
 • 2007. godine NIPEX dobija priznanje i osvaja prvo mjesto u BiH  za izvanredan angažman i pokazane aktivnosti na implementaciji Volkswagen standarda u segmentu postprodaje.
 • 2008. godine Auto Media Group izabrala je NIPEX kao najboljeg dilera u kategoriji prodaje automobila u BiH.
 • 2008. godine NIPEX postaje bogatiji za još jednu zlatnu značku i priznanje od Volkswagen AG-a za najbolje organizovan prodajno servisni centar u jugoistočnoj Europi.
 • 2010. godine predstavnik NIPEX-a osvaja prvo mjesto na „Olimpijadi servisa 2010“ kao najbolji servisni tehničar s dijagnostičkom kompetencijom.
 • 2010. godine NIPEX dobija priznanje za osvojenu titulu „Servis sa najvećim doprinosom mreži u 2010. godini“. Ova titula se dodjeljuje na osnovu izvanrednog angažmana i pokazane aktivnosti na implemetaciji Volkswagen standarda za 2010. godinu, u segmentu postpordaje.
 • 2011. godine Nipex servis je u konkurenciji od 6300 Volkswagen servisnih partnera iz 29 zemalja Evrope, uključujući Rusiju i Tursku, odabran u Top 100 najboljih Volkswagen servisa po kvaliteti usluge i zadovoljstvu kupaca - Volkswagen Service Quality Award.
 • 2012. godine predstavnik NIPEX-a osvaja 1. Mjesto na državnom finalu – Retail Qualification World Championship 2012 l 2013 – Državni pobjednik ciljne grupe – saradnik službe dijelova.
 • 2012. godine predstavnik NIPEX-a osvaja 1. Mjesto na državnom finalu – Retail Qualification World Championship 2012 l 2013 – Državni pobjednik ciljne grupe – servisni savjetnik.
 • 2013. godine NIPEX dobija priznanje za osvojenu titulu „Servis sa najvećim doprinosom mreži u 2013. godini“. Ova titula se dodjeljuje na osnovu izvanrednog angažmana i pokazane aktivnosti na implemetaciji Volkswagen standarda za 2013. godinu, u segmentu postpordaje.
 • 2014. godine Nipex servis je u konkurenciji od 6300 Volkswagen servisnih partnera iz 29 zemalja Evrope, uključujući Rusiju i Tursku, odabran u Top 100 najboljih Volkswagen servisa po kvaliteti usluge i zadovoljstvu kupaca - Volkswagen Service Quality Award.
 • 2014. godine NIPEX dobija priznanje za osvojenu titulu „Najuspješniji Volkswagen servis“. Ova titula se dodjeljuje na osnovu izvanrednog angažmana i pokazane aktivnosti na implemetaciji Volkswagen standarda za 2014. godinu, u segmentu postpordaje.
 • 2015. godine Nipex servis je u konkurenciji od 6300 Volkswagen servisnih partnera iz 29 zemalja Evrope, uključujući Rusiju i Tursku, odabran u Top 100 najboljih Volkswagen servisa po kvaliteti usluge i zadovoljstvu kupaca - Volkswagen Service Quality Award.
 • 2015. godine  nakon tri osvojene nagrade Volkswagen Service Quality Award NIPEX je zauzeo svoje mjesto u Volkswagen Kući slavnih – Hall of Fame. U Kući slavnih nalazi se samo 28 Volkswagen servisa iz cijele Europe koji su tri ili više puta rangirani među Top 100 najboljih Volkswagen servisa u Europi.
 • 2016. godine Nipex servis je u konkurenciji od 6300 Volkswagen servisnih partnera iz 29 zemalja Evrope, uključujući Rusiju i Tursku, odabran u Top 100 najboljih Volkswagen servisa po kvaliteti usluge i zadovoljstvu kupaca - Volkswagen Service Quality Award.
 • 2016. godine  nakon četiri osvojene nagrade Volkswagen Service Quality Award NIPEX je učvrstio svoju poziciju u Volkswagen Kući slavnih – Hall of Fame. NIPEX je među 7 Volkswagen servisa koji su 4 puta rangirani među Top 100 najboljih Volkswagen servisa u Europi. http://www.volkswagen-vsqa.com/en/hall-of-fame.html

 

POLITIKA KVALITETE

Provoditi i održavati propisane Volkswagen standarde, te pružajući iznadprosječnu izvrsnost i kvalitet usluga zadržati visok stepen zadovoljstva kupaca i korisnika usluga, poštivajući zakone i propise države Bosne i Hercegovine.

Navedene ciljeve ostvariti pridržavajući se sljedećeg:

-  Organizirati rad u skladu sa standardima i smjernicama Volkswagena i kroz njihovu aktivnu primjenu u svakodnevnom poslovanju postići adekvatnu učinkovitost uz što ekonomičnije odvijanje svih poslovnih procesa.

-  Ostvariti najviši nivo kvalitete kod pružanja usluga, uz kontinuiranu edukaciju svih uposlenih s ciljem postizanja maksimalne stručnosti kako bi se na profesionalan i odgovaran način moglo udovoljiti svim izazovima novih tehnologija.

-  Kompletno poslovanje uskladiti sa ekološkim standardima, kako bi prostor i okruženje u kojem radimo bilo što ugodnije u pogledu čistoće, higijene i slično, a uslovi rada svih uposlenih na najvišem mogućem nivou.

-  Kontinuirano preispitivati zadovoljstvo kupaca pruženom uslugom s ciljem dobivanja povratnih informacija za izradu strategije zadržavanja istih i pridobijanja novih kupaca.

-  Pratiti zahtjeve i promjene tržišta, te pravovremeno uspostaviti strategiju i viziju za proširenje obima ponude i usluga.

-  Preispitivati usvojene ciljeve i rezultate, kako bi pravovremeno djelovali u skladu sa postavljenom strategijom i vizijom rukovodstva.