Opremljenost NIPEX - servisa. 

Servis obuhvata površinu od 1200 m2 potpuno uređenog prostora gdje je smješteno ukupno 15 radnih dizalica od kojih su dvije dijagnostičko - mjerne,  jedna dizalica namijenjena je za optiku posljednje generacije marke BEISSBARTH za podešavanje prednjeg i zadnjeg trapa    (kompjuterska obrada i 3D prikaz), te posebna dizalica za teretni program VW vozila nosivosti 5000 kg. Sve dizalice su hidraulične. U sklopu radionice smještena je praonica vozila sa specijalnom vodootpornom dizalicom, sa mogućnošću kompletnog pranja vozila uz pranje podvozja.

Na limarsko - lakirerski centar otpada 350 m2 u kome su smještene tri dizalice, stroj za razvlačenje havarisanih vozila marke CELETI, dva pripremna mjesta sa potpunom eliminacijom prašine tokom rada, te komora  za lakiranje marke SAIKO čije performanse omogućavaju veliki protok zraka i upotrebu ekoloških baza za lakiranje (sastav na bazi vode) koji zahtjeva posebne uslove sušenja.

2009. godine firma NIPEX postaje bogatija za još jedan prostor u kojem je smješten najveći hotel guma u BiH (za lagerovanje guma naših klijenata van sezone) sa dvije dizalice, montirkom i balansirkom za brzu i efikasnu zamjenu guma.

Od 2010. godine u funkciji je zatvorena automatska autopraonica sa mogućnošću podnog pranja vozila  za vozila do 2,8 metara visine.  Servis je opremljen najsavremenijom opremom, mjernim i dijagnostičkim uređajima, te velikim asortimanom specijalnih alata.

Neki od tih uređaja navedeni su dalje u tekstu:

·         Tehničko kontrolna stanica marke MAHA nosivosti do 4200 kg sa kompletnom opremom potrebnom za kvalitetan pregled vozila, a koja je propisana pravilnikom o kontrolno – tehničkim pregledima u BiH.

·         MAHA LITE 3 uređaj za podešavanje visine svjetala

·         VAG 1813 uređaj za podešavanje prednjeg i zadnjeg trapa firme BEISSBARTH

·         VAS 5051 dijagnostički uređaj

·         VAS 5052 dijagnostički uređaj

·         VAS 5053 dijagnostički uređaj

·         VAS 6150 laptop za dijagnostiku i ispitivanje motora

·         VAS 6160 najnoviji uređaj sa Touchscreen ekranom za ispitivanje i dijagnosticiranje kvarova na vozilu

·         VAG 1551 dijagnostički uređaj

·         VAG 1788 četverokanalni tester izduvnih gasova

·         VAG 1767 tester za tačku paljenja -  benzinski motori

·         HOFFMAN multitest uređaj za kontrolu tačke paljenja, test izduvnih gasova

·         WAECO ASC 2000 Air con service najnoviji model stanice za kontrolu ispravnosti rada klima uređaja u vozilima

·         VAG 1526 A multimetar za mjerenje električnih instalacija

Takođe u servisnoj radionici posjedujemo mašinu za obradu glava motora, strug, stolnu bušilicu, presu.

U sklopu radionice nalazi se i prostor sa specijalnim alatima iz grupe A1 koja je propisana od strane proizvođača automobila Volkswagen AG (950 alata). Navedena grupa predstavlja obaveznu grupu alata, a služi za demontažu i montažu specifičnih dijelova na vozilu,  motora, motornog prostora, podvozja, kočnica, te dijagnostiku motornih procesora, klime, električnih instalacija i drugo.