Zašto ljetne gume?Trenutno ne postoje zakoni koji bi zahtjevali od učesnika u saobraćaju da ljeti voze na ljetnim gumama, što ne znači da to nije ispravno i isplativo na više načina. Kao prvo, ljetne gume imaju značajno kraći zaustavni put kada je temperatura iznad 7°C, troše manje goriva od zimskih guma, manje se troše i habaju na visokim temperaturama.
Koristeći zimske gume u ljetnim uslovima na putu one gube svoja osnovna svojstva pa će njihovo ponašanje u sljedećoj zimskoj sezoni (ukoliko se budu koristile preko ljeta) biti značajno umanjeno. Ljetne gume projektirane su tako da najbolji učinak imaju na temperaturama iznad 7 °C.
Ovisno o državi u kojoj boravite, „prebacite“ se na ljetne gume: Koristite li zimske gume tokom hladnijih mjeseci, ne zaboravite ih zamijeniti ljetnim kompletom čim temperatura bude konstantno iznad 10° C. Gume specifične za ljeto obično imaju mekšu gumenu smjesu za optimalnu upravljivost i vuču, kako u mokrim tako i u suhim uvjetima. Međutim, kada temperatura padne ispod 7 °C, ta ista smjesa ljetne gume čini manje pogodnima.

Razmotrite upotrebu ljetnih guma ukoliko:
- cijenite optimalnu upravljivost i izdržljivost u toplijim uslovima vožnje.
- već imate komplet namjenskih zimskih guma.
- temperature u vašoj okolini obično ostaju iznad 7 °C tokom cijele godine s blagim zimskim uslovima.

- Bogata ponuda uz najbolji omjer uloženog-dobivenog
- Aluminijske felge
- Besplatna montaža i balansiranje
- Hotel guma
- Savjeti stručnog osoblja
- Izuzetno povoljne cijene
- Kvalitet i sigurnost  

> Poslušajte radio jingle

> Kontakt za dodatne informacije

 

Više mjesta u garaži i podrumu!MONTIRANJE. BALANSIRANJE. SKLADIŠTENJE.

Profesionalno i povoljno!

Mi skladištimo Vaše gume i točkove po propisanim pravilima proizvođača. Sa nama možete biti sigurni da će i u novoj sezoni sve biti savršeno ispravno i spremno za sve izazove koje nosi to godišnje doba. Pri tome dobijate dodatni slobodni prostor u Vašem podrumu ili garaži. Sa najmodernijom opremom za zamjenu guma, u vrlo kratkom roku ćemo (de)montirati Vaše točkove/gume. Balansiranje se pri tome podrazumijeva, kako bi Vam osigurali najviši stepen udobnosti i komfora vožnje.
Za sve navedeno je Vaš ovlašteni Volkswagen partner formirao vrlo primamljivu cijenu, a ukoliko to želite i pranje Vaših guma.