NOVOSTI IZ VOLKSWAGEN-A
05.01.2018

Volkswagen radi na razvoju nove Jette

Iz Volkswagena stižu novi detalji o još jednom njihovom novitetu. To je nova Jetta čija oficijelna prezentacija će se po poslednjim informacijama održati na NAIAS sajmu automobila, pri čemu kao najava služi i ovaj novi teaser crtež. Iz Volkswagena North America stižu najave da će to biti “super moderan” automobil sa “emotivnim” dizajnom i određenim stajling elementima kupea.
Jetta 2019

Sudeći po ranije objavljenim špijunskim slikama, prednji dio nove Jette je inspirisan modelima Arteon i Phideon, dok je prtljažnik veći nego ranije. Automobil će se bazirati na MQB platformi, a u odnosu na sadažnji model nova Jetta će biti duža za oko 50 mm, uz 33 mm duže međuosovinsko rastojanje. Jedan od motora u ponudi za američko tržište biti će i 1.4 litarski četvorocilindrični turbo benzinac, u paru sa 8-stepenim automatikom ili 6-stepenim manuelnim mjenjačem.

U Evropi bi nova Jetta između ostalog trebalo da bude dostupna sa novim 1.0 TSI i 1.5 TSI turbo benzincima, kao i već provjerenim 1.6 i 2.0 TDI dizelašima, a naknadno možemo očekivati i hibridnu varijantu nove Jette.