Uprava

Došlo je do greške. Molimo ponovo učitajte stranicu.

Naši partneri.

Partneri sa kojima surađujemo.

Nipex

Sigurnost prije svega

O nama

1970

Prvi koraci

Počeci bavljenja poslovima popravke automobila bez ikakvih uslova.

Sve je počelo sedamdesetih godina kada je Pejo Nišandžić, vlasnik Nipexa, pokazao interes i ljubav prema poslovima popravke motornih vozila. 
Krajem 1976. godine upoznao je i suprugu Mirjanu. 
Sve što su tada imali jesu ljubav, ambicije, želje i snovi.

1980

Registracija naziva firme NIPEX

Ovako je to bilo osamdesetih godina kada je firma i zvanično dobila ime.

Na prvoj fotografiji današnji rukovodilac prodaje i rukovodilac postprodaje: Sanja Nišandžić i Saša Nišandžić.

Radionički prostor bio je smješten u prizemlju porodične kuće, tako da su djeca odrasla uz lupanje čekića, zvuk automobila i rad, rad, rad...

1990

Novi servisni centar

Novi servisni centar u kojem se radilo u periodu 1990-2003 izgrađen kod porodične kuće. U ovom servisnom prostoru bile su četiri radne dizalice.

1999

Privremeni salonski prostor za nova vozila

1999. godine potpisano je pismo namjere za zastupanje marke Volkswagen i odmah se krenulo sa gradnjom privremenenog salonskog prostora za prodaju novih Volkswagen vozila. Salonski prostor je izgrađen u sklopu tadašnjeg Nipex servisnog centra.
U tom periodu sin Saša je već radio u servisu, a kćerka Sanja preuzima obavezu i od samog početka radi na poslovima prodaje novih vozila.

2001

Početak izgradnje prodajno servisnog centra po standardima Volkswagena

Potpisivanjem ugovora za zastupanje marke Volkswagen preuzeta je i obaveza izgradnje novog prodajno servisnog centra po standardima Volkswagena.

2003

Otvorenje novog prodajno servisnog centra

17. marta 2003. godine počelo se sa radom u novom prodajno servisnom centru.

Svečano otvorenje upriličeno je 29. marta 2003. godine. 

2004

Limarsko lakirerski centar

Poslovne prostorije na staroj lokaciji su preuređene i od 2004. godine u funkciji su kao savremeni limarsko lakirerski centar.

 

ISO 9001
Firma je izgradila sistem upravljanja kvalititom ISO 9001.
 

2006

Nagrade i priznanja

 • Zlatna značka Volkswagena za najbolji servis u jugoistočnoj Europi.
 • Pejo Nišandžić proglašen menadžerom godine, najviše priznanje za izvanredne menadžerske rezultate, kvalitet usluge i vrhunski servis.
 • Prvo mjesto u BiH za izvanredan angažman i pokazane aktivnosti na implementaciji Volkswagen standarda u segmentu prodaje vozila.

2007

Nagrade i priznanje

 

 • Prvo mjesto u BiH za izvanredan angažman i pokazane aktivnosti na implementaciji Volkswagen standarda u segmentu postprodaje.
 • Prvo mjesto u BiH za izvanredan angažman i pokazane aktivnosti na implementaciji Volkswagen standarda u segmentu prodaje vozila.

2008

Najbolji diler

 • Zlatna značka i priznanje od Volkswagen AG-a za najbolje organizovan prodajno servisni centar u jugoistočnoj Europi.
 • Najbolji diler u kategoriji prodaje automobila u BiH, Auto Media Group izabrala je Nipex u navedenoj kategoriji kao najbolji prodajni centar novih automobila.

2009

Hotel guma

Od 2009. godine u funkciji je i "Hotel guma" u kojem se gume kupaca čuvaju u sigurnim i odgovarajućim uslovima u kojima vijek i kvalitete ostaje u potpunosti očuvan - jedinstvena usluga zbrinjavanja ljetnih i zimskih guma, kao i kompletnih točkova.

2010

Automatska autopraonica

Izgrađen objekat i puštena u rad zatvorena automatska autopraonica sa mogućnošću podnog pranja i pranja vozila do 2,8 metara visine.

 

Nagrade i priznanja

 • Servis sa najvećim doprinosom mreži u 2010. godini, ova titula se dodjeljuje na osnovu izvanrednog angažmana i pokazane aktivnosti na implemetaciji Volkswagen standarda u segmentu postpordaje.
 • Prvo mjesto na „Olimpijadi servisa 2010“ za predstavnika Nipexa kao najboljeg servisnog tehničara s dijagnostičkom kompetencijom.

2011

Nagrade i priznanja

Volkswagen Service Quality Award 2011

Nipex servis je u konkurenciji od 6300 Volkswagen servisnih partnera iz 29 zemalja Evrope, uključujući Rusiju i Tursku, odabran u Top 100 najboljih Volkswagen servisa po kvaliteti usluge i zadovoljstvu kupaca .

2012

Nagrade i priznanja

Retail Qualification World Championship 2012 I 2013

 

 • 1. mjesto na državnom finalu  Državni pobjednik ciljne grupe;  saradnik službe dijelova.
 • 1. mjesto na državnom finalu  Državni pobjednik ciljne grupe; servisni savjetnik.

2013

Nagrade i priznanja

Servis sa najvećim doprinosom mreži 

Ova titula se dodjeljuje na osnovu izvanrednog angažmana i pokazane aktivnosti na implemetaciji Volkswagen standarda za 2013. godinu, u segmentu postpordaje.

2014

Nagrade i priznanja

 • Volkswagen Service Quality Award 2014 Nipex servis je u konkurenciji od 6300 Volkswagen servisnih partnera iz 29 zemalja Evrope, uključujući Rusiju i Tursku, odabran u Top 100 najboljih Volkswagen servisa po kvaliteti usluge i zadovoljstvu kupaca.
 • Najuspješniji Volkswagen servis u BiH Ova titula se dodjeljuje na osnovu izvanrednog angažmana i pokazane aktivnosti na implemetaciji Volkswagen standarda za 2014. godinu, u segmentu postpordaje.

2015

Nagrade i priznanja

 • Volkswagen Service Quality Award 2015 Nipex servis je u konkurenciji od 6300 Volkswagen servisnih partnera iz 29 zemalja Evrope, uključujući Rusiju i Tursku, odabran u Top 100 najboljih Volkswagen servisa po kvaliteti usluge i zadovoljstvu kupaca.
 • Hall of Fame Nakon tri osvojene nagrade Volkswagen Service Quality Award NIPEX je zauzeo svoje mjesto u Volkswagen Kući slavnih – Hall of Fame. U Kući slavnih trenutno se nalaze samo 31 Volkswagen servis iz cijele Europe koji su tri ili više puta rangirani među Top 100 najboljih Volkswagen servisa u Europi.

2016

Nagrade i priznanja

 • Volkswagen Service Quality Award 2016 Nipex servis je u konkurenciji od 6300 Volkswagen servisnih partnera iz 29 zemalja Evrope, uključujući Rusiju i Tursku, odabran u Top 100 najboljih Volkswagen servisa po kvaliteti usluge i zadovoljstvu kupaca.
 • Hall of Fame Nakon četiri osvojene nagrade Volkswagen Service Quality Award Nipex je učvrstio svoju poziciju u Volkswagen Kući slavnih – Hall of Fame. NIPEX je među 7 Volkswagen servisa koji su 4 puta rangirani među Top 100 najboljih Volkswagen servisa u Europi. 

Kuća slavnih – Hall of Fame.