2020

Novi prodajno servisni centar

2020. godine smo priveli kraju izgradnju novog prodajno servisnog centra. Isti se nalazi u neposrednoj blizini postojećeg centra i imaju vlastitu prometnu povezanost kojom čine jednu cjelinu.

Objekat je u završnoj fazi radova i trenutno se radi na unutrašnjem uređenju. 

Početak gradnje: 2014. g

2019

Nagrade i priznanja

Najbolji servis Volkswagen AG servisne mreže BiH– za izvanredne poslovne rezultate, organizaciju i kvalitet rada, lojalnost i doprinos ovlaštenoj servisnoj mreži u prethodnoj godini.

Najbolji koordinator školovanja Volkswagen AG servisne mreže u BiH - za uspostavljanje izvanrednog i održivog sistema interne edukacije servisnog osoblja u skladu sa smjernicama proizvođača.

2018

e-mobilnost

Prvi punjača za električna vozila u Tuzlanskom kantonu, pušten u rad i zvanično testiran u krugu naše firme i to u januaru 2018. Riječ je o Hager dvostrukom punjaču 2x22kW za električna vozila XEV653 C. Punjač je testiran na vozilu e-Golf koji je također od navedenog perioda dostupan kao testno vozilo.

Nagrade i priznanja

Volkswagen Service Quality Award po peti put za naš servis. Nagrade su dodjeljene servisnim radionicama koje su u prethodnoj godini imale najbolju kvalitetu servisne usluge i najbolje rezultate u segmentu vezivanja kupca i njegovog zadovoljstva. U konkurenciji je bilo preko 6.000 VW servisa iz cijele Evrope.

2017

Das WeltAuto

Tokom 2017. godine pridružili smo se mreži ovlaštenih trgovaca rabljenim automobilima Das WeltAuto.

Das WeltAuto je poznati međunarodni brend, član Volkswagen kocerna, koji je utemeljen 1993. godine, a čija je osnovna djelatnost poslovanje sa rabljenim vozilima. Osim na evropskim, Das WeltAuto prisutan je i na tržištima širom svijeta, a u BiH od 2017. godine. 

2016

Novi Volkswagen dizajn salona

Od 2016. godine naš prodajni salon krasi novi Volkswagenov dizajn. Koncepti boja, arhitekture i materijali unijeli su pravo osvježenje.  

Nagrade i priznanja

Volkswagen Service Quality Award 2016 - u konkurenciji od 6300 Volkswagen servisnih partnera iz 29 zemalja Evrope, uključujući Rusiju i Tursku, odabrani smo u Top 100 najboljih Volkswagen servisa po kvaliteti usluge i zadovoljstvu kupaca.

Hall of Fame - učvrstili smo svoju poziciju u Volkswagen Kući slavnih i nalazimo se među samo 7 Volkswagen servisa koji su 4 puta rangirani među Top 100 najboljih Volkswagen servisa u Europi. 

Kuća slavnih – Hall of Fame.

 
2015

Tehnički pregled vozila

Krajem 2015. godine u sklopu našeg novog objekta počela je sa radom i savremena kontrolno tehnička stanica za tehnički pregled vozila, uz prateće usluge osiguranja i registracije.

Nagrade i priznanja

Volkswagen Service Quality Award 2015 - u konkurenciji od 6300 VW servisnih partnera iz 29 zemalja Evrope, uključujući Rusiju i Tursku, odabrani smo u Top 100 najboljih VW servisa po kvaliteti usluge i zadovoljstvu kupaca.

Hall of Fame Nakon tri osvojene VSQA nagrade zauzeli smo svoje mjesto u VW Kući slavnih. U istoj se trenutno nalaze samo 31 VW servis iz cijele Europe koji su najmanje tri puta dobili prestižnu VSQA nagradu.

2014

Rent-a-car

Od 2014. godine u našu ponudu smo uvrstili vrhunsku i pouzdanu uslugu najma vozila.

Nagrade i priznanja

Volkswagen Service Quality Award 2014 - u konkurenciji od 6300 Volkswagen servisnih partnera iz 29 zemalja Evrope, uključujući Rusiju i Tursku, odabrani smo u Top 100 najboljih Volkswagen servisa po kvaliteti usluge i zadovoljstvu kupaca.

Najuspješniji Volkswagen servis u BiH - ova titula se dodjeljuje na osnovu izvanrednog angažmana i pokazane aktivnosti na implemetaciji Volkswagen standarda za 2014. godinu, u segmentu postpordaje.

2013

Nagrade i priznanja

Servis sa najvećim doprinosom mreži 

Ova titula se dodjeljuje na osnovu izvanrednog angažmana i pokazane aktivnosti na implemetaciji Volkswagen standarda za 2013. godinu, u segmentu postpordaje.

2012

Nagrade i priznanja

Retail Qualification World Championship 2012 I 2013

1. mjesto na državnom finalu  Državni pobjednik ciljne grupe;  saradnik službe dijelova.

1. mjesto na državnom finalu  Državni pobjednik ciljne grupe; servisni savjetnik.

2011

Nagrade i priznanja

Volkswagen Service Quality Award 2011

U konkurenciji od 6300 Volkswagen servisnih partnera iz 29 zemalja Evrope, uključujući Rusiju i Tursku, odabrani smo u Top 100 najboljih Volkswagen servisa po kvaliteti usluge i zadovoljstvu kupaca .

2010

Automatska autopraonica

2010. godine, izgradili smo i pustili u rad zatvorenu automatsku autopraonicu sa mogućnošću podnog pranja i pranja vozila do 2,8 metara visine.

Nagrade i priznanja

Servis sa najvećim doprinosom mreži u 2010. godini - ova titula se dodjeljuje na osnovu izvanrednog angažmana i pokazane aktivnosti na implemetaciji Volkswagen standarda u segmentu postpordaje.

Prvo mjesto na „Olimpijadi servisa 2010“ za našeg predstavnika kao najboljeg servisnog tehničara s dijagnostičkom kompetencijom.

2009

Hotel guma

Ne znate gdje sa Vašim gumama?

Imamo rješenje za Vas i nudimo Vam uslugu skladištenja guma i točkova. Kod nas je skladištenje guma i točkova udobno i jeftino.

Gume i točkove skladištimo i brižno čuvamo za Vas do naredne sezone. Oslobodite prostor u podrumu, garaži, balkonu... Dođite u naš hotel za gume!

Skladišni prostor za gume u funkciji je od 2009. godine.

2008

Nagrade i priznanja

Zlatna značka i priznanje od Volkswagen AG-a za najbolje organizovan prodajno servisni centar u jugoistočnoj Europi.

Najbolji trgovac u kategoriji prodaje automobila u BiH, od strane Auto Media Group izabrani smo u navedenoj kategoriji kao najbolji prodajni centar novih automobila.

2007

Nagrade i priznanje

Prvo mjesto u BiH za izvanredan angažman i pokazane aktivnosti na implementaciji Volkswagen standarda u segmentu postprodaje.

Prvo mjesto u BiH za izvanredan angažman i pokazane aktivnosti na implementaciji Volkswagen standarda u segmentu prodaje vozila.

2006

Nagrade i priznanja

Zlatna značka Volkswagena za najbolji servis u jugoistočnoj Europi.

Pejo Nišandžić proglašen menadžerom godine, najviše priznanje za izvanredne menadžerske rezultate, kvalitet usluge i vrhunski servis.

Prvo mjesto u BiH za izvanredan angažman i pokazane aktivnosti na implementaciji Volkswagen standarda u segmentu prodaje vozila.

2004

Limarsko lakirerski centar

Poslovne prostorije na staroj lokaciji preuredili smo i od 2004. godine u funkciji su kao savremeni limarsko lakirerski centar.

 

ISO 9001
Iste godine izgradila smo sistem upravljanja kvalititom ISO 9001.
 

2003

Otvorenje novog prodajno servisnog centra

17. marta 2003. godine počeli smo sa radom u novom prodajno servisnom centru.

Svečano otvorenje upriličili smo 29. marta 2003. godine. 

2001

Početak izgradnje prodajno servisnog centra po standardima Volkswagena

Potpisivanjem ugovora za zastupanje marke Volkswagen preuzeli smo i obavezu izgradnje novog prodajno servisnog centra po standardima Volkswagena.

1999

Privremeni salonski prostor za nova vozila

Godine 1999. potpisali smo pismo namjere za zastupanje marke Volkswagen i odmah se krenulo sa gradnjom privremenenog salonskog prostora za prodaju novih Volkswagen vozila. Salonski prostor je izgrađen u sklopu tadašnjeg servisnog centra.
U tom periodu sin Saša je već radio u servisu, a kćerka Sanja preuzima obavezu na poslovima prodaje novih vozila.

1990

Novi servisni centar

Novi servisni centar u kojem smo radili u periodu od 1990. do 2003. godine izgrađen je kod porodične kuće. U ovom servisnom prostoru bile su četiri radne dizalice.

1980

Registracija naziva firme NIPEX

Ovako je to bilo osamdesetih godina kada je firma i zvanično dobila ime.

Na prvoj fotografiji današnji rukovodilac prodaje i rukovodilac postprodaje: Sanja Nišandžić i Saša Nišandžić.

Radionički prostor bio je smješten u prizemlju porodične kuće, tako da su djeca odrasla uz lupanje čekića, zvuk automobila i rad, rad, rad.

1970

Prvi koraci

Početak bavljenja poslovima popravke automobila bio je bez ikakvih uslova.

Bilo je to sedamdesetih godina kada je Pejo Nišandžić, vlasnik Nipexa, pokazao interes i ljubav prema poslovima popravke motornih vozila. 
Krajem 1976. godine upoznao je i suprugu Mirjanu. 
Sve što su tada imali jesu ljubav, ambicije, želje i snovi.

Prijava Na newsletter

Sa našim newsletterom redovito ćete primati informacije o nama ka i izbor ekskluzivne ponude vozila!

Uneseni podaci nisu važeći. Molimo pokušajte ponovo.

Molimo odaberite oslovljavanje

Nažalost, došlo je do problema sa registracijom biltena. Pokušajte ponovo kasnije.

checkbox_default

Zahvaljujemo!

Upravo ste se registrovali za naš bilten.

Odmah ćete dobiti e-mail sa linkom za potvrdu. Potvrdite ovaj link da biste završili registraciju