NOVOSTI IZ VOLKSWAGEN-A
29.07.2019

Abt Sportsline Golf GTI TCR – sa staze na cestu

Tunerska kuća Abt Sportsline poznata je po preradama modela putničkih automobila, ali prerade sportskih automobila nisu tako česte.
Golf

Ipak, u Kemptenu su odlučili da prerade sportski Golf GTI TCR i pretvore ga u cestovni automobil, sa još više snage i još boljim performansama.

Prerade na motoru bi se mogle jednostavno opisati kao “+50”. Preciznije, snaga motora je sa 290 KS (213 kW) povećana na 340 KS (250 kW), a obrtni moment sa 380 na 430 Nm. Naravno, povećanje snage se odražava na performanse, pa je ubrzanje od 0 do 100 km/h skraćeno sa 5,6 na 5,4 sekunde, a nova maksimalna brzina iznosi 264 km/h.

Imajući u vidu da je Golf GTI TCR sportski automobil, sistem vješanja je predviđen da podnosi mnogo veće lateralne sile u odnosu na cestovni automobil. ipak, u Abtu su revidirali i sistem vješanja, ugradili opruge podesive po visini i pripremili nove anti-roll-barove, kako bi se izbjegao svaki rizik od prevrtanja.

Da bi tako prerađen automobil izgledao ljepše, Abt nudi širok izbor felgi, a odabrane su sjajne crne felge Abt GR prečnika 20 inča, što je, zapravo, atraktivna alternativa koja odgovara tvorničkoj opciji.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                                                                                  Izvor: ProAuto