NIPEX Novosti

Tražite li automobil iz snova? Onda ste kod nas na pravom mjestu. Osigurajte si novo vozilo koje je odmah dostupno ili konfigurirajte svoj željeni model prema svojim željama.

  1. Novosti
  2. Abt Sportsline Golf GTI TCR – sa staze na cestu
29.07.2019
NOVOSTI IZ VOLKSWAGEN-A

Abt Sportsline Golf GTI TCR – sa staze na cestu

Tunerska kuća Abt Sportsline poznata je po preradama modela putničkih automobila, ali prerade sportskih automobila nisu tako česte.

Golf

Ipak, u Kemptenu su odlučili da prerade sportski Golf GTI TCR i pretvore ga u cestovni automobil, sa još više snage i još boljim performansama.

Prerade na motoru bi se mogle jednostavno opisati kao “+50”. Preciznije, snaga motora je sa 290 KS (213 kW) povećana na 340 KS (250 kW), a obrtni moment sa 380 na 430 Nm. Naravno, povećanje snage se odražava na performanse, pa je ubrzanje od 0 do 100 km/h skraćeno sa 5,6 na 5,4 sekunde, a nova maksimalna brzina iznosi 264 km/h.

Imajući u vidu da je Golf GTI TCR sportski automobil, sistem vješanja je predviđen da podnosi mnogo veće lateralne sile u odnosu na cestovni automobil. ipak, u Abtu su revidirali i sistem vješanja, ugradili opruge podesive po visini i pripremili nove anti-roll-barove, kako bi se izbjegao svaki rizik od prevrtanja.

Da bi tako prerađen automobil izgledao ljepše, Abt nudi širok izbor felgi, a odabrane su sjajne crne felge Abt GR prečnika 20 inča, što je, zapravo, atraktivna alternativa koja odgovara tvorničkoj opciji.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                                                                                  Izvor: ProAuto

Prijava Na newsletter

Sa našim newsletterom redovito ćete primati informacije o nama ka i izbor ekskluzivne ponude vozila!

Uneseni podaci nisu važeći. Molimo pokušajte ponovo.

Molimo odaberite oslovljavanje

Nažalost, došlo je do problema sa registracijom biltena. Pokušajte ponovo kasnije.

checkbox_default

Zahvaljujemo!

Upravo ste se registrovali za naš bilten.

Odmah ćete dobiti e-mail sa linkom za potvrdu. Potvrdite ovaj link da biste završili registraciju