NOVOSTI IZ VOLKSWAGEN PRIVREDNIH VOZILA
11.06.2018

Australski Six Wheel Conversions priprema Volkswagena Amaroka sa tri osovine, ukupne dozvoljene mase 4,5 tona i korisne nosivosti 1,7 tona

Volkswagen Amamrok je veoma kompetentan pick-up, ali njegovi tovarni kapacitet, u nekim prilikama nisu dovoljni.Naime, serijski Amarok u svoj tovarni prostor može prihvatiti teret od 1.126 kg, budući da je ukupna dozvoljena masa 3.500 kg. Kako bi se povećala nosivost, potrebno je ugraditi još jednu osovinu.
Amarok Six Wheel

Takvo rješenje će od jeseni ponuditi australski specijalista za troosovinske konverzije, kompanija Six Wheel Conversions.

Na sajmu Queensland Caravan Supershow, kompanija Six Wheel Conversions obavila je razgovore sa Volkswagen Australia, te dobila “zeleno svjetlo” za ugradnju još jedne osovine, uz zadržavanje dijela izvorne tvorničke garancije.

Tako će nastati troosovinski Amarok, koji bi trebao imati ukupnu dozvoljenu masu od 4.500 kg, što znači da bi se u tovarni protor moglo smjestiti 1.700 kg. Osim toga, pristup tovarnom prostoru bio bi jednostavniji, jer bi Six Wheel Conversions pripremili tovarni prostor dužine 2,4 ili 2,6 metara, a koji bi bio smješten za 30 cm niže, u odnosu na serijski model.

Inicijalno, Volkswagen Amarok je dostupan sa motorom 3.0 TDI sa 244 KS, kao i ojačani model, koji uz overboost razvija 272 KS.

Ipak, po svemu sudeći dodatna stražnja osovina, neće biti i pogonska, tako da će se Amarok nuditi u konfiguraciji 6×4.

 

 

 

 

                                                                                                                                                  Izvor: ProAuto