NIPEX Novosti

Ovdje možete pronaći sve aktualne novosti iz NIPEX.

  1. Novosti
  2. Budućnost električnih automobila
13.04.2021
NOVOSTI U PRODAJNOM SALONU

Budućnost električnih automobila

Svatko od nas ima svoje mišljenje kamo idemo po pitanju pogona automobila; klasični motori s unutrašnjim sagorjevanjem, hibridni pogon, električni pogon ili nešto sasvim drugo?

e-001

Evolucija u razmišljanju po pitanju štetnih emisija i očuvanju okoliša, bez obzira koji pogon preferirate, ide svojim nezaustavljivim tokom. Činjenica je i da su mnogi tradicionalni, veliki proizvođači automobila primorani iz temelja mijenjati svoje, već više od jednog vijeka stare, proizvodne procese.

Volkswagen je preuzeo odgovornost za svoj udio u globalnoj emisiji ugljičnog dioksida. Predani su poštivanju Pariškog sporazuma o klimatskim promjenama, a cilj je do 2050. godine postati preduzeće s ugljično neutralnim učinkom.

Kao ovlašteni trgovac i zastupnik marke Volkswagen od početka sudjelujemo u ovom pokretu.

U krugu našeg prodajno servisnog centra među prvima u BiH i prvi na Tuzlanskom kantonu instalirali smo dvostuki punjač 2x22,5kW još u januaru 2018. godine kad smo i potencijalnim kupcima omogućili testne vožnje u to vrijeme aktualnog e-Golfa.

Osim dvostrukog punjača, dostupna su i dva Wallbox AC punjača od 22kW i jedan mobilni AC punjač snage 11kW.

Trenutno je na svim punjačima moguće besplatno punjenje za vlasnike električnih vozila.

Spremni smo i za prodaju i održavanje novih Volkswagen električnih modela ID. porodice jer su naši prodajni savjetnici uspješno završili obuku za ID.3 i ID.4 modele. Servis je upotpunjen certificiranim tehničarima za servisiranje električnih vozila.

Ispunjen je i uslov obezbjeđenja karantin prostora za oštećena električna vozila.

Ono što će biti prekretnica koja će donijeti široko prihvaćanje tržišta za tehnologiju u nastajanju jeste cijena električnih automobila.

Volkswagen je usvojio nove mjere u proizvodnji električnih vozila, smanjujući troškove na razinu na kojoj će se njihova cijena izjednačiti s vozilima koja pokreću klasični motori sa unutrašnjim sagorijevanje.

Međutim, mnogo toga se treba promijeniti u BiH kako bi se kupovina električnih automobila približila kupcima. Od poticaja od strane države do stanica za punjenje. 

Dok čekamo promjene koje nisu do nas, bar možemo biti dio promjene koja kreće od nas samih.

Volkswagen "Way To Zero": do 2050. godine cijeli Volkswagen koncern želi postati neutralan u pogledu emisija CO2. Do 2023. godine samo marka Volkswagen uložit će oko devet milijardi eura u električnu mobilnost te u narednih deset godina proizvesti više od deset milijuna električnih vozila; planirano je više od 20 električnih modela. K tome Volkswagen koncern već danas preko svog poduzeća Elli Volkswagen nudi prirodnu struju te se angažira oko izgradnje infrastrukture punjenja.

Prijava Na newsletter

Sa našim newsletterom redovito ćete primati informacije o nama ka i izbor ekskluzivne ponude vozila!

Uneseni podaci nisu važeći. Molimo pokušajte ponovo.

Molimo odaberite oslovljavanje

Nažalost, došlo je do problema sa registracijom biltena. Pokušajte ponovo kasnije.

checkbox_default

Zahvaljujemo!

Upravo ste se registrovali za naš bilten.

Odmah ćete dobiti e-mail sa linkom za potvrdu. Potvrdite ovaj link da biste završili registraciju