NOVOSTI IZ VOLKSWAGEN-A
12.11.2018

Na sajmu automobila u São Paulu zabljesnuli konceptni Virtus GTS i Polo GTS

Volkswagen je na sajmu automobila u São Paulu (International Motor Show São Paulo) koji je u punom zamahu, osim konceptnog pick-upa Tarok, predstavio i konceptne Virtus GTS i Polo GTS, namijenjene brazilskom tržištu.Da podsjetimo, Volkswagen Virtus je zapravo, dobro nam poznati VW Polo, ali u sedan izvedbi. Evropska varijanta dostupna je kao hatchback, odnosno sa dvovolumenskom karoserijom, dok je kupcima u Latinskoj Americi bliži trovolumenski oblik karoserije.
Virtus GTS

Stilski gledano, Virtus GTS prati pravac koji u Evropi drži Polo GTI, te donosi prepoznatljive elemente, ali i neke razlike. Naime, Polo GTI dolazi sa motorom 2.0 TSI, sa 200 KS i 320 Nm, dok je Virtus GTS malo “smireniji” i pokreće ga motor 1.5 TSI, sa 150 KS i 250 Nm obrtnog momenta.

Također, evropski kupci imaju mogućnost odabira 6-stepenog manuelnog ili 7-stepenog DSG mjenjača, dok je kupcima u Brazilu DSG mjenjač nedostupan.

Naravno, Volkswagen je u formi koncepta prikazao i Polo GTS, koji je zapravo hatchback.

Iako se za sada vode kao koncepti, za Virtus GTS i Polo GTS već postoje ozbiljni planovi, jer će njihova serijska proizvodnja početi tokom naredne godine u Volkswagenovoj tvornici Sao Carlos.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                                                                                  Izvor: ProAuto