NIPEX Novosti

Tražite li automobil iz snova? Onda ste kod nas na pravom mjestu. Osigurajte si novo vozilo koje je odmah dostupno ili konfigurirajte svoj željeni model prema svojim željama.

  1. Novosti
  2. Novi Volkswagen Amarok (teaser)
19.03.2020
NOVOSTI IZ VOLKSWAGEN-A

Novi Volkswagen Amarok (teaser)

Na nedavno održanoj godišnjoj konferenciji za medije (Annual Media Conference), predsjednik Volkswagena, Herbert Diess, najavio je da će novi Amarok biti prvi plod saradnje Volkswagen Privrednih vozila (Volkswagen Commercial Vehicles) i Forda, dok je u pozadini, kao teaser, bila prikazana njegova dizajnerska skica.

Amarok

Da podsjetimo, u januaru protekle godine, Volkswagen i Ford su najavili saradnju, koja će se, između ostalog, odnositi i na segment komercijalnih vozila, u kojoj će svaki od partnera dorinijeti svojim bogatim iskustvima.

To znači da su čelnici kompanija već tada razmišljali o novim modelskim generacijama lakih komercijalnih vozila koje bi svojim mogućnostima trebale nadmašiti vozila koja su trenutno dostupna na tržištu.

Tako bi se Volkswagen Amarok druge generacije trebao oslanjati na novi Ford Ranger, a oba vozila bi se mogla naći na tržištu početkom 2022. godine.

Dizajnerska skica otkriva robustan pick-up, sa naglašenim prednjim poklopcem, ogromnim off-road gumama, LED svjetlima, predimenzionisanim blatobranima, ali i vratima bez prepoznatljivih ručki. Jasno je da će proizvodni model izgledati drugačije, ali je izvjesno da će neki detalji biti slični kao na teaseru.

S druge strane, Volkswagen je već predstavio novi Caddy, koji bi mogao poslužiti kao osnova za budući Ford Transit Connect.

 

 

Prijava Na newsletter

Sa našim newsletterom redovito ćete primati informacije o nama ka i izbor ekskluzivne ponude vozila!

Uneseni podaci nisu važeći. Molimo pokušajte ponovo.

Molimo odaberite oslovljavanje

Nažalost, došlo je do problema sa registracijom biltena. Pokušajte ponovo kasnije.

checkbox_default

Zahvaljujemo!

Upravo ste se registrovali za naš bilten.

Odmah ćete dobiti e-mail sa linkom za potvrdu. Potvrdite ovaj link da biste završili registraciju