NIPEX Novosti

Tražite li automobil iz snova? Onda ste kod nas na pravom mjestu. Osigurajte si novo vozilo koje je odmah dostupno ili konfigurirajte svoj željeni model prema svojim željama.

  1. Novosti
  2. Ove jeseni stiže Volkswagenov najmanji crossover – T-Cross
04.07.2018
NOVOSTI IZ VOLKSWAGEN-A

Ove jeseni stiže Volkswagenov najmanji crossover – T-Cross

Nakon završenih testiranja i odgovarajućih podešavanja, sa novim objavljenim teaserom, iz Wolfsburga se najavljuje da se bliži trenutak svjetskog predstavljanja najmanjeg Volkswagenovog crossovera. Nazvan T-Cross, poput imenjaka koji je prikazan kao koncept još 2016. godine, ovaj model će biti uskoro spreman za proizvodnju, a biće potpuno predstavljen ove jeseni. Informacije stižu na kapaljku, a za sada je objavljen službeni crtež koji prikazuje stražnji kraj CUV-a, zajedno s videom, na kojem se mogu prepoznati pojedini detalji sa Seata Arone.

T-CROSS

Postavljen na istoj platformi MQB A0 kao Seatov subkompaktni crossover, novi T-Cross biće dugačak 4.107 milimetara, a pozicioniran je ispod T-Roca. Uprkos svojoj maloj veličini, VW obećava da će kabina ponuditi “iznenađujuću prostranost”, a putnici na stražnjoj klupi moći će uživati u dodatnom prostoru za koljena zahvaljujući kliznoj klupi, kojom se može povećati zapremina prtljažnog prostora, u zavisnosti od potreba.

Još jedno obećanje stiže iz Volkswagena – T-Cross će biti jedan od najsigurnijih modela u svojoj klasi, zahvaljujući brojnim sigurnosnim sistemima koji su serijski dostupni, kao što su Front Assist i Lane Assist.

Što se tiče stajlinga, prednji kraj ne iznenađuje, jer slijedi istu temu koja je prvi put viđena na Arteonu, a zatim i na luksuznom SUV-u Touarega, gdje se ističe široka rešetka sa kojom su skladno ukomponovana prednja svjetla. Stražnji dio T-Crossa biće zanimljiviji, jer nisu se, zbog kamuflaže na špijunskim slikama, mogla uočiti stražnja svjetla koja se protežu čitavom širinom stražnjeg dijela.

Debi ove jeseni ne znači nužno da će T-Cross biti predstavljen u oktobru na Sajmu automobila u Parizu, s obzirom na to da je Volkswagen najavio ove godine neće izlagati na Sajmu automobila u “Gradu svjetlosti”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                                                                                  Izvor: ProAuto

Prijava Na newsletter

Sa našim newsletterom redovito ćete primati informacije o nama ka i izbor ekskluzivne ponude vozila!

Uneseni podaci nisu važeći. Molimo pokušajte ponovo.

Molimo odaberite oslovljavanje

Nažalost, došlo je do problema sa registracijom biltena. Pokušajte ponovo kasnije.

checkbox_default

Zahvaljujemo!

Upravo ste se registrovali za naš bilten.

Odmah ćete dobiti e-mail sa linkom za potvrdu. Potvrdite ovaj link da biste završili registraciju