NIPEX Novosti

Tražite li automobil iz snova? Onda ste kod nas na pravom mjestu. Osigurajte si novo vozilo koje je odmah dostupno ili konfigurirajte svoj željeni model prema svojim željama.

  1. Novosti
  2. Punjači Volkswagen ID.Charger za električne automobile od kraja novembra u slobodnoj prodaji
16.09.2019
NOVOSTI IZ VOLKSWAGEN-A

Punjači Volkswagen ID.Charger za električne automobile od kraja novembra u slobodnoj prodaji

Volkswagen najmerava elektromobilnost učiniti pristupačnom širem krugu korisnika, pa će paralelno sa tržišnom ekspanzijom novog modela ID.3 ponuditi i zidne punjače u obliku Wallboxa (zidne kutije) nazvane ID.Charger.

ID Punjac

Naime, ustanovljeno je da se većina punjenja, oko 50%, obavlje kod kuće, najčešće preko noći, pa su korisnicima potrebni punjači koji su jednostavni, sigurni i praktični za upotrebu. Zato će Volkwagen ponuditi punjače ID.Charger, koji se mogu instalirati, naprimjer, u garaži, a koji će omogućiti jednostavno punjenje. Snaga takvog punjača je 11 kW, što znači da bateriju kapaciteta 58 kWh (kakva se ugrađuje u VW ID.3) može potpuno napuniti za otprilike 6 sati.

Volkswagen će od kraja novembra tržištu ponuditi tri verzije punjača: ID.Charger, ID.Charger Connect i ID.Charger Pro. Sve verzije će se moći naručiti putem interneta, a ugradnju će obaviti stručno osposbljeni radnici. Svi punjači imaju istu snagu, a razlikuju se po digitalnim funkcijama.

  •  ID.Charger je osnovna verzija, koja će biti dostupna po cijeni od 399 eura, a nudi visokokvalitetno rješenje za punjenje. To je robustna zidna kutija koja sadrži zaštitu od istosmjerne struje, sa fiksnim kablom Type 2.

 

  • ID.Charger Connect koristi isto kućište i kabl, a može se povezati sa kućnom mrežom i pametnim telefonom putem WLAN ili LAN konekcije, a tu je i LTE povezivanje. Ovom mobilnom komunikacijskom tehnologijom korisnici mogu pratiti rad i korištenje, te koristiti praktične funkcije kao što su, naprimjer, daljinsko održavanje, kontrola pristupa putem kartice za punjenje i redovno ažuriranje softvera, a početna cijena je 599 eura.

 

  • ID.Charger Pro je najsofisticiraniji uređaj i sadrži integrisano električni brojilo za precizno naplaćivanje po kWh, digitalne funkcije i standardni LTE modul. Na taj način omogućuje transparentnost u pogledu zahtjeva za napajanjem, jednostavnost naplate za vozače automobila i njihovih poslodavca. ID.Charger Pro će imati početnu cijenu od 849 eura.

 

 

Volkswagen želi prelazak na električna vozila učiniti što atraktivnijim. Volkswagen Group će u narednih 10 godina predstaviti gotovo 70 novih električnih modela. U budućnosti će usluge punjenja i naplate imati pristup na više od 100.000 javnih punjača u cijeloj Evropi.

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                                                                                 Izvor: ProAuto

Prijava Na newsletter

Sa našim newsletterom redovito ćete primati informacije o nama ka i izbor ekskluzivne ponude vozila!

Uneseni podaci nisu važeći. Molimo pokušajte ponovo.

Molimo odaberite oslovljavanje

Nažalost, došlo je do problema sa registracijom biltena. Pokušajte ponovo kasnije.

checkbox_default

Zahvaljujemo!

Upravo ste se registrovali za naš bilten.

Odmah ćete dobiti e-mail sa linkom za potvrdu. Potvrdite ovaj link da biste završili registraciju