NIPEX Novosti

Tražite li automobil iz snova? Onda ste kod nas na pravom mjestu. Osigurajte si novo vozilo koje je odmah dostupno ili konfigurirajte svoj željeni model prema svojim željama.

  1. Novosti
  2. Pušten u rad novi testni centar VW Privrednih vozila
03.01.2019
NOVOSTI IZ VOLKSWAGEN PRIVREDNIH VOZILA

Pušten u rad novi testni centar VW Privrednih vozila

Nakon samo 10 mjeseci gradnje, Volskwagen privredna vozila pokrenula su rad novog testnog centra za mjerenje emisije polutanata u Hannoveru.Objekt na površini od oko 1.000 kvadratnih metara sadržava dva testna pulta, na kojima će se vozila testirati u skladu sa WLTP procedurom.Novi testni centar, izgrađen je zato što je za svako od vozila kompanije potrebno obaviti mjerenje emisije i potrošnje goriva u skladu sa WLTP mjernom procedurom, koja se primijenjeuje širom Evrope. Kao rezultat toga, vozila u proizvodnji, također, se trebaju kontinuirano provjeravati u skladu sa novom procedurom. U ovaj objekt uloženo je 6 miliona eura.

Testni

“Nova zgrada i najsavremenija oprema koja je instalirana, omogućuju nam da reproduciramo potrebne cikluse testiranja sa izuzetnom preciznošću”, tvrdi Metin Karsak, menadžer za testiranje emisija polutanata.

U novom testnom centru zaposleno je 15 radnika, koji rade u dvije smjene.

Pored testnih pultova, ključna komponenta je glavna kontrolna stanica, smještena u krovnu konstrukciju, preko koje se prate svi testovi i faze ciklusa. Unutar posebne prostorije vrši se precizno vaganje (preciznost 0,001 miligram). Da bi se spriječila vibracije, sva ležišta su od livenog željeza, a baze teške 500 kg ispunjene su betonom, te granitnom pločom debljine 20 cm. Pritisak od tri hektopaskala, u ovoj prostoriji, također sprečava penetraciju bilo koje strane čestice, kao što je prašina. Predviđena temperatura u sobi je konstantna 22°C, a vlažnost zraka je 45%.

Da bi se ispitivanje emisija omogućilo u cjelini i dosljedno, potrebni su identični uslovi, pa novi sistem klimatizacije održava temperaturu u glavnoj sali na propisanom nivou od 23°C.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                                                                                  Izvor: ProAuto

Prijava Na newsletter

Sa našim newsletterom redovito ćete primati informacije o nama ka i izbor ekskluzivne ponude vozila!

Uneseni podaci nisu važeći. Molimo pokušajte ponovo.

Molimo odaberite oslovljavanje

Nažalost, došlo je do problema sa registracijom biltena. Pokušajte ponovo kasnije.

checkbox_default

Zahvaljujemo!

Upravo ste se registrovali za naš bilten.

Odmah ćete dobiti e-mail sa linkom za potvrdu. Potvrdite ovaj link da biste završili registraciju