NIPEX Novosti

Tražite li automobil iz snova? Onda ste kod nas na pravom mjestu. Osigurajte si novo vozilo koje je odmah dostupno ili konfigurirajte svoj željeni model prema svojim željama.

  1. Novosti
  2. Sljedeća generacija Volkswagen Beetle mogla bi imati četvero vrata i biti potpuno električna
04.07.2018
NOVOSTI IZ VOLKSWAGEN-A

Sljedeća generacija Volkswagen Beetle mogla bi imati četvero vrata i biti potpuno električna

Posljednja generacija Volkswagenove “Bube” (Beetle), odnosno druga moderna generacija, zapravo se zasniva na platformi Golfa VI generacije. Ovaj njemački proizvođač automobila već uveliko radi na pripremanju VIII generacije ovog planetarno popularnog automobila, ali to svakako ne znači da će i Beetle dobiti nasljednika uskoro. Međutim, ako i kada se to dogodi, to bi mogao biti revolucionaran korak.

E-Buba

Prema pojedinim špekulacijama, Volkswagen razmatra razoj električne “Bube” i to s četvero vrata. Ova informacija zasniva se na nedavnim komentarima Herberta Diessa – šefa Volkswagena i Klausa Bischoffa – šefa dizajna u VW-u, koji nagovještavaju da bi uskoro mogla biti spremna nova generacija popularne “Bube” i to s pogonom na struju, ali svakako ne prije pojavljivanja pojedinih prvobitno planiranih električnih vozila sa znakom Volkswagena.

Britanski časopis “Autocar” tvrdi da je Bischoff već skicirao mogući izgled nasljednika VW Beetlea i to sa četvero vrata, međutim do konačne odluke o pokretanju proizvodnje moglo bi proći najmanje dvije do tri godine.

Ako se dobije zeleno svjetlo za pokretanje proizvodnje, model bi se temeljio na MEB platformi za električna vozila. Ta arhitektura donijeće mnogo prednosti prilikom proizvodnje, što će Volkswagenu omogućiti da zadrži prepoznatljivi tradicionalni oblik Beetlea, ali u kombinaciji sa mnogo više prostora i udobnosti.

Nova električna VW Buba mogla bi biti veoma atraktivan automobil, koji bi imao veoma mnogo prostora, jer bi bio na MEB platformi na kojoj je I.D. hatchback sa najkraćim međuosovinskim rastojanjem.

Prijava Na newsletter

Sa našim newsletterom redovito ćete primati informacije o nama ka i izbor ekskluzivne ponude vozila!

Uneseni podaci nisu važeći. Molimo pokušajte ponovo.

Molimo odaberite oslovljavanje

Nažalost, došlo je do problema sa registracijom biltena. Pokušajte ponovo kasnije.

checkbox_default

Zahvaljujemo!

Upravo ste se registrovali za naš bilten.

Odmah ćete dobiti e-mail sa linkom za potvrdu. Potvrdite ovaj link da biste završili registraciju