NOVOSTI IZ VOLKSWAGEN-A
26.10.2018

U Alžiru proizvedeno 10.000 Caddyja i najavljena proizvodnja Amaroka

Volkswagen Privredna vozila i alžirski proizvodni partner SOVAC S.P.A. planiraju proširiti svoje partnerstvo u Alžiru, pa će u bliskoj budućnosti u tvornici Relizane (280 km jugozapadno od Alžira), započeti sklapanje Amaroka.
Caddy

Trenutni proizvodni kapacitet ove tvornice je oko 200 vozila dnevno, a kao poseban uspjeh treba istaći da je u ovoj tvornici, za oko godinu dana proizvedeno 10.000 Caddyja. Jubilarni Caddy je Edition 35, Gray Metallic (metalik sive) boje, sa motorom 2.0l TDI.

“Ovaj orijentir pokazuje da je Caddy pravo vozilo za naše kupce na ovom tržištu. On je sveobuhvatan, fleksibilan, sa velikim tovarnim prostorom, bogatom standardnom opremom, brojnim  sistemima za pomoć vozaču i efikasnim motorima. Naš partner SOVAC hrabro nastupa na tržištu i kreira lokalno poslovanje – veoma smo ponosni na ovo blisko partnerstvo”, kaže Heinz-Jürgen Löw, član uprave zadužen za prodaju i marketing.

“Drago nam je što smo 10.000-ti Caddy proizveli za svega 10 minuta. Kao logična posljedica, sada proširujemo naše partnerstvo sa Volkswagen Privrednim vozilima kroz planiranu produkciju dodatnih modela”, najavljuje Mourad Oulmi, direktor SOVAC S.P.A.

Planirano proširenje je produkcija pick-upa Amarok, pa će uskoro u Alžiru početi sklapanje ovog popularnog vozila koje se već sklapa u pogonima Hannover (Njemačka), Pacheco (Argentina) i Quito (Ekvador).

“Proizvodnja Amaroka u Alžiru, predstavljaće novu prekretnicu u našoj strategiji internacionalizacije. Proizvodnja će se odvijati u skladu sa našim standardima kvaliteta, na nivou Grupe. Kako bi bio osiguran kvalitet, alžirsko osoblje je prošlo kroz program doobuke, koji je trajao nekoliko mjeseci. To će osigurati kvalitet, koji naši kupci očekuju”, objašnjava Dr. Josef Baumert, član uprave zadužen za proizvodnju i logistiku.

“Mi regulišemo proizvodnju i u proizvodnom pogonu u Alžiru. Naš zadatak je da kreiramo vrhunska tehnološka rješenja i učinimo ih dostupim kupcima širom svijeta. Također, mi osiguravamo distribuciju kvalitetnih i pouzdanih dijelova, a naše međunarodno logističko odjeljenje ima odličnu platformu, koja pruža fleksibilna rješenja u skladu sa individualnim potrebama lokanih proizvođača i potreba korisnika”, kaže Andreas Spindler, direktor xKD produkcije malih serija i međunarodne logisitike u Volkswagen Privrednim vozilima.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                                                                                 Izvor: ProAuto