NOVOSTI IZ VOLKSWAGEN-A
11.05.2018

Volkswagen Golf GTI TCR sa 290 KS pripremljen za Wörthersee!

Worthersee - svetište za zagrižene ljubitelje GTI-ja danas otvara svoja vrata, a glavna zvijezda zasigurno će biti Golf GTI sa 290 KS. Tradicionalan GTI Meeting na jezeru Wörthersee i ove je godine iznjedrio specijalnu preradu kojom će uprava Volkswagena privući pažnju fanova sportskih izvedbi svojih modela, među kojima najsnažniji Golf uživa poseban status.
GTI TCR

Premda još uvijek nema službene potvrde, postoji velika šansa da će se Volkswagen Golf GTI TCR proizvesti u strogo ograničenoj količini, što će fanovi koji će 9. svibnja pohoditi legendarno okupljanje pozdraviti s velikim oduševljenjem. Pod haubom se nalazi dobro poznati 2-litreni turbobenzinski 4-cilindraš koji je ovom prilikom nabijen na 286 KS i 370 Nm. Snaga se prenosi na prednje kotače pute zatvarača diferencijala i 7-stupanjskog automatskog mjenjača s dvostrukom spojkom DSG.

Zasad još uvijek nije potvrđena informacija, ali nagađa se u o modelu Volkswagen Golf R TCR koji bi bio nabijen na 350 KS i 420 Nm, te bi uz pogon na sve kotače stao uz bok Ford Focusu RS. No, ono što je sigurno jest da je uprava tvrtke na korak do odluke da Volkswagen Golf GTI TCR pusti u proizvodnju. Ako se to i ostvari, bit će najbrži Golf GTI u povijesti. Standardno će najveća brzina biti ograničena na 250 km/h, dok će se u ovlaštenom servisu blokada moći ukloniti pa će Volkswagen Golf GTI TCR tada moći potegnuti 264 km/h.

Model koji će proizvoditi uključuju se novi lip spojler i stražnji difuzor. VW kaže da će GTI TCR imati 18-inčne kotači kao standard, ali kupci će moći odabrati i 19-inčni set. Iza velikih kotača skriuven je sistem kočenja visokih performansi.

Ostale nadogradnje iz koncepta koje bi se trebale nalaziti u modelu GTI TCR uključuju dva dodatna radijatora kako bi se osiguralo dodatno hlađenje za pogonski sklop, uz agresivnije postavke za sistem dinamičkog upravljanja.
U unutrašnjosti koncepta GTI TCR je par sjedala na prednjem dijelu obložene u mikrofibrer sa kontrastnim crvenim i crnim dizajnom. Sportski upravljač također ima crvenu kontrastnu traku. Još jednom, ovi bi elementi trebali preusmjeriti na serijski proizvodni model.

 

Galerija slika!