NOVOSTI IZ VOLKSWAGEN-A
18.12.2018

Volkswagen I.D. Neo – cestovni testovi u Južnoj Africi

Nije tajna da Volkswagen priprema električno pokretane automobile. Također, poznato je da je razvoj nove MEB platforme namijenjene električnim vozilima započeo još 2015. godine, a prvi Volkswagenov električno automobil biće I.D. Neo i trebao bi se pojaviti krajem naredne godine.Prema prvim najavama, entry-level I.D. Neo trebao bi imati bateriju kapaciteta 48 kWh, koja bi mu trebala osigurati autonomiju od 330 km, ali prema nepotvrđenim izvorima, u ponudi bi se trebalo naći nekoliko baterijskih blokova, najveći sa kapacitetom od 111 kWh, koji bi trebao osigurati doseg od 550 km.
ID

Dio ovih nepoznanica i nagađanja već sada možemo izbjeći, budući da su se pojavile prve špijunske fotografije funkcionalnog prototipa I.D. Neo, nastale u Južnoj Africi. Unatoč kamuflaži, vidljivo je da automobil ima hatchback oblik, kako je i najavljeno.

Može se pretpostaviti da će se uskoro naći i više špijunskih fotografija, ali i zvaničnih informacija, ipak, već sada je otprilike jasno kako će ovaj automobil izgledati.