NOVOSTI IZ VOLKSWAGEN-A
12.09.2019

Volkswagen ID.4 – predproizvodni prototip

Volkswagen je predstavio model ID.3, koji predstavlja osnovu za buduće električne modele koji će koristiti MEB platformuNaravno, sa tim modelom, razvoj neće biti prekinut, već naprotiv, dodatno ubrzan. Pravci razvoja su brojni, jer su mogućnosti koje pruža MEB platforma zaista velike.Prije dvije godine, Volkswagen je predstavio koncept ID.Crozz, a špijunski fotografi su imali priliku vidjeti i funkcionalni prototip u testnoj fazi.
ID

Najnovija vijest stiže sa sajma u Frankfurtu, gdje Volkswagen predstavlja novo vozilo, koje očigledno podsjeća na ID.3, ali donosi nešto drugačije dimenzije i proporcije.

Tako je ID.4 najnovije električno vozilo, koje predstavlja evolutivni pomak koncepta ID.Crozz.

Prema prvim najavama, ovaj automobil trebao bi imati sistemsku snagu od 225 kW, bateriju kapaciteta 83 kWh, maksimalnu brzinu od 180 km/h i doseg od 500 km.

Nezvanične informacije upućuju na to da bi se takav budući model mogao proizvoditi u SAD-u, jer je Volkswagen za proizvodnju električnih vozila planirao do 2022. godine, u tvornicu Chattanooga, uložiti oko 800 miliona američkih dolara, te uposliti 1.000 novih radnika.

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                                                                                  Izvor: ProAuto