NIPEX Novosti

Tražite li automobil iz snova? Onda ste kod nas na pravom mjestu. Osigurajte si novo vozilo koje je odmah dostupno ili konfigurirajte svoj željeni model prema svojim željama.

  1. Novosti
  2. Volkswagen isporučio 100.000 e-Golfova
29.11.2019
NOVOSTI IZ VOLKSWAGEN-A

Volkswagen isporučio 100.000 e-Golfova

Volkswagen je u Gläserne Manufaktur Dresden (Staklena tvornica u Dresdenu) isporučio 100.000. primjerak e-Golfa.Ovaj model predstavljen je 2014. godine kao drugo baterijsko električno vozilo (BEV) brenda Volkswagen, nakon e-up-a! (2013). Automobil e-Golf je jedno od najuspješnijih električnih vozila u Evropi, a popularan je i kod kupaca širom svijeta.Jubilarno vozilo je bijele boje (Pure White), a ključeve je preuzeo kupac Maik Jaehde iz mjesta Landolfshausen, nedaleko od Hanovera, nakon čega je imao priliku obići tvornicu.

e-Golf

“Volkswagen e-Golf je već više od pet godina naš ambasador za e-mobilnost. Današnji jubilej je potvrda o ispunjenju njegove misije. Njegova uloga je, zapravo, još značajnija, jer utire put za novi ID.3”, izjavio je Holger B. Santel, šef prodaje i marketinga za Njemačku.

“VW e-Golf je učinio Gläserne Manufaktur živahnim izlogom za e-mobilnost od 2017. godine. Proizveli smo više od 16.000 primjeraka ove godine. Oduševljeni smo što smo postigli ovaj uspjeh”, dodao je Henning Schulzki, šef prodaje i marketinga u Gläserne Manufaktur Dresden.

Proizvodnja e-Golfa započela je u Wolfsburgu 2014. godine. Zbog velike potražnje, model se dodatno proizvodi u Gläserne Manufaktur Dresden, već više od dvije i po godine. Novi ID.3 stići će na montažne linije u Dresdenu od iduće jeseni, kako bi se povećali proizvodni kapaciteti tvornice Zwickau.

Funkcija Gläserne Manufaktur će se proširiti, s posebnim naglaskom na električna vozila. Trenutno se oko 1.300 vozila godišnje predaju kupcima, a taj broj će se u narednim godinama značajno povećati.

Otprilike 27.900 e-Golfova isporučeno je kupcima širom svijeta u prvih 10 mjeseci ove godine, a tokom 2018. godine, kupcima je isporučeno 24.800 primjeraka.

Najznačajnija tržišta za e-Golf su Norveška, Njemačka, SAD, Velika Britanija i Holandija.

Da podsjetimo, e-Golf pokreće elektromotor snage 100 kW i ima doseg od 230 km (WLTP).

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                                                                                  Izvor: ProAuto

Prijava Na newsletter

Sa našim newsletterom redovito ćete primati informacije o nama ka i izbor ekskluzivne ponude vozila!

Uneseni podaci nisu važeći. Molimo pokušajte ponovo.

Molimo odaberite oslovljavanje

Nažalost, došlo je do problema sa registracijom biltena. Pokušajte ponovo kasnije.

checkbox_default

Zahvaljujemo!

Upravo ste se registrovali za naš bilten.

Odmah ćete dobiti e-mail sa linkom za potvrdu. Potvrdite ovaj link da biste završili registraciju