NIPEX Novosti

Tražite li automobil iz snova? Onda ste kod nas na pravom mjestu. Osigurajte si novo vozilo koje je odmah dostupno ili konfigurirajte svoj željeni model prema svojim željama.

  1. Novosti
  2. Volkswagen polako "otkriva" novog Touarega!
21.03.2018
NOVOSTI IZ VOLKSWAGEN-A

Volkswagen polako "otkriva" novog Touarega!

Volkswagen će Touareg treće generacije premijerno predstaviti 23. marta na Sajmu automobila u Pekingu.Tri dana prije svjetske premijere novog Touarega, koji će publika premijerno moći vidjeti 23. marta na Sajmu automobila u Pekingu, Volkswagen je objavio posljednje teaser fotografije na kojima se može vidjeti kako izgleda njihov najveći SUV, a objavljen je i videomaterijal u kojem su prikazani karoserijski detalji i dijelovi unutrašnjosti automobila.

Touareg

Treća generacija Volkswagenovog najvećeg SUV-a zasnovana je na grupacijskoj MLB Evo platformi na kojoj su zasnovani i SUV-ovi Audija (Q7), Bentleyja (Bentayga), Porschea (Cayenne) i Lamborghinija (Urus), a iako je veći od prethodnika novi Touareg ipak je "smršao" blizu 100 kilograma.

Volkswagen će novi Touareg ponuditi u kombinaciji s benzinskim i dizelskim motorima, a u ponudi će biti i hibridna verzija. Pored upravljačkog sistema koji uključuje i zadnju osovinu spominju se i aktivni stabilizatori koji čine dio adaptivnog ovjesa, što će pomoći upravljivosti i okretnosti velikog automobila s kojim poslovično stiže i adaptivni pogon preko obje osovine.

Novosti u prostranoj i kvalitetno obloženoj unutrašnjosti uključuju 12-inčnu TFT instrumentnu tablu i 15-inčni centralno postavljen display preko kojeg se upravlja multimedijalnim sistemom, a Touareg će se opciono nuditi i u kombinaciji sa sedam sjedišta.

Prijava Na newsletter

Sa našim newsletterom redovito ćete primati informacije o nama ka i izbor ekskluzivne ponude vozila!

Uneseni podaci nisu važeći. Molimo pokušajte ponovo.

Molimo odaberite oslovljavanje

Nažalost, došlo je do problema sa registracijom biltena. Pokušajte ponovo kasnije.

checkbox_default

Zahvaljujemo!

Upravo ste se registrovali za naš bilten.

Odmah ćete dobiti e-mail sa linkom za potvrdu. Potvrdite ovaj link da biste završili registraciju