NIPEX Novosti

Tražite li automobil iz snova? Onda ste kod nas na pravom mjestu. Osigurajte si novo vozilo koje je odmah dostupno ili konfigurirajte svoj željeni model prema svojim željama.

  1. Novosti
  2. Volkswagen povećao prodaju u avgustu za 3,7%, a ukupnu prodaju za 6,2%
14.09.2018
NOVOSTI IZ VOLKSWAGEN-A

Volkswagen povećao prodaju u avgustu za 3,7%, a ukupnu prodaju za 6,2%

Volkswagen je kupcima širom svijeta tokom avgusta isporučio više od 513 hiljada vozila, čime je prošlogodišnji rezultat nadmašen za 3,7%, a istovremeno, to je najbolji avgustovski rezultat do sad.Od početka godine, Volkswagen je isporučio 4.137.900, što je za 6,2% više u odnosu na posmatrani period 2017. godine, a ujedno i rekordan prodajni rezultat.“Avgust je bio još jedan izuzetno dobar mjesec za brend Volkswagen na mnogim tržištima: obavili smo rekordne isporuke i u avgust, i u periodu januar-avgust. U septembru ćemo vjerovatno isporučiti mnogo manje vozila u Evropi, zbog prelaska na WLTP proceduru. Oktobar će također biti ‘težak’, ali u novembru i decembru, ponovo očekujemo dobre rezultate”, komentariše Jürgen Stackmann, član uprave Volkswagena, zadužen za prodaju¸.

Trziste

Kupcima u Evropi isporučeno je 132.700 vozila, što je 26% više nego protekle godine. Takvo povećanje uslovljeno je činjenicom da su specifikacije vozila bile usklađene sa NEDC procedurom, prije stupanja na snagu WLTP procedure.

Veliko povećanje posebno je zabilježeno u Holandiji (+59,3%), Velikoj Britaniji (+56,3%), Španiji (+55,1%) i u Švedskoj (+44,8%).

Samo na tržištu Njemačke, kupcima je isporučeno 43.400 vozila, što je 17,3% više u odnosu na avgust protekle godine. Glavni razlog ovakvog uspjeha je modelska ofanziva, koja uključuje nove modele: Polo, T-Roc, Tiguan Allspace, Arteon i Touareg.

Kupcima u Centralnoj i Istočnoj Evropi isporučeno je 24.700 vozila, a stopa rasta iznosila je značajnih 25,6%. Tržišni uspjeh nije zaobišao ni Rusiju, pa je zabilježen pozitivan trend sa porastom prodaje većim od 20%.

Sa 51.400 isporučenih vozila na tržištima Sjeverne Amerike, zabilježeno je povećanje od 7,5%.

Kupcima u Južnoj Americi isporučeno je 44.900 vozila, a najbolji rezultat, sa 32.300 vozila i stopom rasta od 26,4% zabilježen je u Brazilu, gdje je sa 6.500 primjeraka najpopularniji Polo.

Kupcima u Kini isporučeno je 256.800 vozila, što je za 3,2% manje nego protekle godine, kao rezultat povećanja carinskih obaveza.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                                                                                  Izvor: ProAuto

Prijava Na newsletter

Sa našim newsletterom redovito ćete primati informacije o nama ka i izbor ekskluzivne ponude vozila!

Uneseni podaci nisu važeći. Molimo pokušajte ponovo.

Molimo odaberite oslovljavanje

Nažalost, došlo je do problema sa registracijom biltena. Pokušajte ponovo kasnije.

checkbox_default

Zahvaljujemo!

Upravo ste se registrovali za naš bilten.

Odmah ćete dobiti e-mail sa linkom za potvrdu. Potvrdite ovaj link da biste završili registraciju