NOVOSTI IZ VOLKSWAGEN-A
03.09.2018

Volkswagen predstavlja Atlas Cross Sport i Atlas Tanoak Concept u Montereyu

Za svoj nastup na Monterey Car Weeku, Volkswagen je pripremio dvije konceptne studije, zasnovane na aktuelnom modelu Atlas.Da podsjetimo, veliki SUV i pick-up su predstavljeni krajem marta ove godine, ali ovaj put, Volkswagen dolazi sa ozbiljnijim namjerama.
Atlas

Prije svega, Volkswagen želi pokazati da se na osnovu ovih koncepata, zaista mogu proizvesti upotrebljivi automobili, što će biti pokazano na plaži Pebble Beach.

Naime, Atlas Cross Sport će postati realnost, a serijska proizvodnja trebala bi započeti početkom naredne godine. Atlas Cross Sport će biti (za američke pojmove) SUV srednje veličine. Za razliku od standardnog Atlasa (sa 7 sjedišta), proizvodiće se u izvedbi sa 5 sjedišta, a stražnji dio će biti izveden u coupe stilu.

Za pogon će se koristiti plug-in hibridni sistem (PHEV) sa 360 KS i električnom autonomijom od 26 milja (41,6 km), te hibridni sistem (samopunjivi) sa 314 KS. Oba modela će se proizvoditi u tvornici Chattanooga (Tennessee, SAD), paralelno sa aktuelnim Atlasom sedmerosjedom.

Atlas Tanoak Concept bi također mogao imati proizvodnu perspektivu, pokretao bi ga benzinski motor V6 sa 280 KS, a bio bi postavljen na MQB platformu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                                                                                 Izvor: ProAuto