NIPEX Novosti

Tražite li automobil iz snova? Onda ste kod nas na pravom mjestu. Osigurajte si novo vozilo koje je odmah dostupno ili konfigurirajte svoj željeni model prema svojim željama.

  1. Novosti
  2. Volkswagen prikazao evropski facelift osme generacije Passata
07.02.2019
NOVOSTI IZ VOLKSWAGEN-A

Volkswagen prikazao evropski facelift osme generacije Passata

Odbrojavanje je počelo: 30-milioniti Passat će sići sa proizvodnih traka ovog proljeća, te tako, poslije Golfa, postati najprodavaniji Volkswagenov automobil.Predprodaja osvježenog Passata osme generacije će početi u maju ove godine, dok je tržišni nstup planiran za avgust.Iako se ono što su u Volkswagenu uradili na Passatu naziva tek “osvježenje”, radi se o značajnim pomacima.

Passat

Dizajnerske izmjene nisu značajne, ali su vidljive, jer su izmijenjeni prednji i stražnji branik, ali i svjetla. Malo više izmjena je u unutrašnjosti, jer je Passat dobio novi volan, stilski sličan kao na modelu T-Cross, uklonjen je analogni sat, koji je bio na centralnoj konzoli, repozicionirani su USB priključci, a tu je i indukcioni punjač za mobitel.

Najviše pažnje posvećeno je sistemima asistencije i sigurnosti, jer olakšavaju vožnju, podižu nivo sigurnosti za sve učesnike u saobraćaju, a vozač se manje zamara tokom vožnje.

Novost je sistem Travel Assist, koji dolazi pod okriljem naziva “IQ.Drive”, a podrazumijeva, između ostalog, autonomnu vožnju drugog nivoa (Level 2), koji omogućuje autonomnu vožnju na autoputu, pa čak i manevre pretjecanja i aktivan je do brzine od 210 km/h.

Novost je i “New Digital Cockpit”, koji je nov i u hardverskom i softverskom smislu, pa su digitani instrumenti unaprijeđeni u odnosu na prethodni “Active Info Display”. Svi pokazivači su kontrastniji i kvalitetniji, te nude razne mogućnosti konfigurisanja. Naravno, revidiran je i audiosistem, pa je na vrhu ponude danski Dynaudio sa 700 W.

Ponuda pogonskih agregata je zanimljiva. Svakako je najzanimljiviji model sa oznakom GTE, zapravo plug-in hibrid kojeg čine benzinski motor 1.4 TSI (115 kW/156 KS) i elektromotor snage 85 kW, koji prema navodima proizvođača daju “sistemsku” snagu od 160 kW/218 KS, ta omogućuju električnu autonomiju od 55 km (WLTP).

Ponudu benzinskih motora čine 1.5 TSI sa 110 kW/150 KS, 2.0 TSI sa 140 kW/190 KS i 200 kW/272 KS, dok dizelsku ponudu čine motori 2.0 TDI Evo sa 110 kW/150 KS, 2.0 TDI sa 140 kW/190 KS i sa 176 kW/240 KS. Svi motori zadovoljavaju emisioni standard Euro 6d-Temp.

Sa ovakvim izmjenama, u Volkswagenu mogu mirno pripremati devetu generaciju Passata.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                                                                                Izvor: ProAuto

Prijava Na newsletter

Sa našim newsletterom redovito ćete primati informacije o nama ka i izbor ekskluzivne ponude vozila!

Uneseni podaci nisu važeći. Molimo pokušajte ponovo.

Molimo odaberite oslovljavanje

Nažalost, došlo je do problema sa registracijom biltena. Pokušajte ponovo kasnije.

checkbox_default

Zahvaljujemo!

Upravo ste se registrovali za naš bilten.

Odmah ćete dobiti e-mail sa linkom za potvrdu. Potvrdite ovaj link da biste završili registraciju