NOVOSTI IZ VOLKSWAGEN-A
02.09.2019

Volkswagen T-Roca predstavlja i kao Cabrioleta

Volkswagen će u SUV segment unijeti novo osvježenje, pa će na sajmu automobila u Frankfurtu (12. do 22. septembra) predstaviti T-Roc Cabriolet, koji će tržišno biti dostupan na proljeće 2020. godine.T-Roc Cabriolet je prvi crossover kabriolet u kompaktnoj klasi, koji nudi kombinaciju upečatljivo ekstrovertnog dizajna, podignutih sjedišta svojstvenih za SUV-ove, visok nivo fleksibilnosti i jedinstveno iskustvo kakvo donosi kabriolet.
T-Roc

Naime, još na proljeće 2016. godine, Volkswagen je predstavio T-Cross Breeze, koji se može smatrati direktnom pretečom ovog modela.

Kao i tradicionalni Golf i Buba, tako i T-Roc Cabriolet ima mekani sklopivi krov, koji se može sklopiti/rasklopiti u vožnji, pri brzini do 30 km/h.

Kako bi sigurnost putnika bila na zadovoljavajućem nivou, posebno u slučaju prevrtanja, okvir vjetrobrana je posebno ojačan, a iza naslona stražnjih sjedišta su posebni štitnici koji se u slučaju prevrtanja, u djeliću sekunde podižu i tako štite putnike.

U unutrašnjost, dominantnu poziciju zauzima 8-inčni displej, a u opciji je dostupan sistem infotainmenta nove generacije (MIB3), koji uz eSIM omogućuje da T-Roc Cabriolet bude uvijek “on line”. U opciji je i aktivni info displej dijagonale 11,7 inča, pa dva displeja u kombinaciji stvaraju digitalni “pejzaž”, što u Volkwagenu nazivaju “Digital Cockpit”.

Detaljnija tehnička specifikacija, za sada, nije objavljena, ali je najavljeno da će T-Roc Cabriolet biti dostupan sa benzinskim motorima 1.0 TSI sa 115 KS (85 kW) i 1.5 TSI sa 150 KS (110 kW).

Model će standardno biti dostupan sa 6-stepenim manuelnim mjenjačem, a u opciji će biti 7-stepeni mjenjač sa dvostrukim kvačilom.

 

 

 

 

 

 

                                                                                                                                                 Izvor:  ProAuto