NIPEX Novosti

Tražite li automobil iz snova? Onda ste kod nas na pravom mjestu. Osigurajte si novo vozilo koje je odmah dostupno ili konfigurirajte svoj željeni model prema svojim željama.

  1. Novosti
  2. Volkswagen T-Roca predstavlja i kao Cabrioleta
02.09.2019
NOVOSTI IZ VOLKSWAGEN-A

Volkswagen T-Roca predstavlja i kao Cabrioleta

Volkswagen će u SUV segment unijeti novo osvježenje, pa će na sajmu automobila u Frankfurtu (12. do 22. septembra) predstaviti T-Roc Cabriolet, koji će tržišno biti dostupan na proljeće 2020. godine.T-Roc Cabriolet je prvi crossover kabriolet u kompaktnoj klasi, koji nudi kombinaciju upečatljivo ekstrovertnog dizajna, podignutih sjedišta svojstvenih za SUV-ove, visok nivo fleksibilnosti i jedinstveno iskustvo kakvo donosi kabriolet.

T-Roc

Naime, još na proljeće 2016. godine, Volkswagen je predstavio T-Cross Breeze, koji se može smatrati direktnom pretečom ovog modela.

Kao i tradicionalni Golf i Buba, tako i T-Roc Cabriolet ima mekani sklopivi krov, koji se može sklopiti/rasklopiti u vožnji, pri brzini do 30 km/h.

Kako bi sigurnost putnika bila na zadovoljavajućem nivou, posebno u slučaju prevrtanja, okvir vjetrobrana je posebno ojačan, a iza naslona stražnjih sjedišta su posebni štitnici koji se u slučaju prevrtanja, u djeliću sekunde podižu i tako štite putnike.

U unutrašnjost, dominantnu poziciju zauzima 8-inčni displej, a u opciji je dostupan sistem infotainmenta nove generacije (MIB3), koji uz eSIM omogućuje da T-Roc Cabriolet bude uvijek “on line”. U opciji je i aktivni info displej dijagonale 11,7 inča, pa dva displeja u kombinaciji stvaraju digitalni “pejzaž”, što u Volkwagenu nazivaju “Digital Cockpit”.

Detaljnija tehnička specifikacija, za sada, nije objavljena, ali je najavljeno da će T-Roc Cabriolet biti dostupan sa benzinskim motorima 1.0 TSI sa 115 KS (85 kW) i 1.5 TSI sa 150 KS (110 kW).

Model će standardno biti dostupan sa 6-stepenim manuelnim mjenjačem, a u opciji će biti 7-stepeni mjenjač sa dvostrukim kvačilom.

 

 

 

 

 

 

                                                                                                                                                 Izvor:  ProAuto

Prijava Na newsletter

Sa našim newsletterom redovito ćete primati informacije o nama ka i izbor ekskluzivne ponude vozila!

Uneseni podaci nisu važeći. Molimo pokušajte ponovo.

Molimo odaberite oslovljavanje

Nažalost, došlo je do problema sa registracijom biltena. Pokušajte ponovo kasnije.

checkbox_default

Zahvaljujemo!

Upravo ste se registrovali za naš bilten.

Odmah ćete dobiti e-mail sa linkom za potvrdu. Potvrdite ovaj link da biste završili registraciju