NOVOSTI IZ VOLKSWAGEN-A
17.12.2019

Volkswagen Touareg kod ABT-a može i sa 500 KS i 900 Nm

Volkswagen Touareg je perjanica u ponudi SUV-ova, koja je u svom najjačem tvorničkom izdanju dostupna s motorom V8 TDI, koji razvija 422 KS (310 kW) i 900 Nm obrtnog momenta.
Touareg

Tunerska kuća Abt iz Kemptena pripremila je opsežan tunerski paket s kojim će ovaj veliki SUV kupcima biti još privlačniji. Pripremljen je elektronski kontrolni sklop AEC (Abt Engine Control) sa kojim se snaga povećava na 500 KS, a obrtni moment na 970 Nm. Naravno, Abt će kao tržišni lider u oblasti tuninga za vozila iz programa VW uz preradu izdati i odgovarajuću garanciju i certifikate, kako bi vlasnici mogli registrovati svoja vozila.

Osim povećanja snage motora, Abt Sportsline je pripremio i nove felge prečnika 22 inča, serija Abt FR, Abt DR, kao i posebne Sport HR Aero i Sport GR, koje dolaze kao zamjena za standardne felge prečnika 21 inč.

Paket “Abt Power” je, također, dostupan za modele sa motorom TDI V6, čija snaga se nakon prerade povećava sa 286 KS (210 kW) na 330 KS (243 kW), a obrtni moment sa 600 na 650 Nm.

Abt priprema i paket “Abt Power” za najslabiji model, koji tvornički dolazi sa 231 KS, a koji će biti dostupan na proljeće 2020. godine.

Osim povećanja snage motora i novih felgi, Abt je pripremio i niz sitnih stilskih dodataka kao što su različiti bedževi i svjetlosni elementi, koje će kupci moći odabrati po vlastitoj želji.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                                                                                  Izvor: ProAuto