NIPEX Novosti

Tražite li automobil iz snova? Onda ste kod nas na pravom mjestu. Osigurajte si novo vozilo koje je odmah dostupno ili konfigurirajte svoj željeni model prema svojim željama.

  1. Novosti
  2. Volkswagen Touareg R – R može i u tišini
04.03.2020
NOVOSTI IZ VOLKSWAGEN-A

Volkswagen Touareg R – R može i u tišini

Volkswagen je potvrdio da će dosljedno nastaviti takozvanu “hibridnu kampanju” i u ovoj godini, pa će na sajmu automobila u Ženevi predstaviti “top-model” Touareg R i to u plug-in hibridnoj izvedbi.Hibridni pogon Touarega R sastoji se od benzinskog motora 3.0 TSI V6, radne zapremine 2.955 kubnih centimetara, sa 340 KS (250 kW), elektromotora snage 100 kW i Li-Ion baterije kapaciteta 14,1 kWh smještene u podnicu ispod prtljažnika. Snaga se prenosi preko 8-stepenog mjenjačaTiptronic i standardnog pogonskog sistema na sva četiri točka 4Motion.

Touareg

Zahvaljujući sistemskoj snazi od 462 KS i 700 Nm obrtnog momenta,Touareg R može povući prikolicu do ukupne mase od 3,5 tona, te voziti maksimalnom brzinom od 250 km/h.

Kad god je baterija napunjena, aktivan je “E-Mode”, što znači da će se Touareg R kretati “na struju”, bez buke i zagađenja, te tako moći dostići maksimalnu brzinu od 140 km/h. Vozač može intuitivno kontrolisati nivo napunjenosti baterije, a kada je aktivan navigacioni sistem, automatska kontrola baterija će prediktivno uzeti u obzir podatke o ruti i topografiji, te prilagoditi upotrebu baterije, te tako optimizirati električni doseg.

Touareg R će biti prvi plug-in hibridni automobil (SUV) opremljen (opcija) sistemom Trailer Assist (pomoć pri vožnji prikolice), a novost je i sistem Travel Assist, po prvi put aktivan do brzine od 250 km/h. Ovaj sistem, osim najveće brzine do sada, plod je novog razvoja na putu ka autonomnoj vožnji (IQ. Drive).

Touareg R, koji sadrži dizajnerski paket (eksterijer) Black Style, zajedno sa 20-inčnim alu-felgama (Braga) i unutrašnjim paketom R-Line (naprimjer sa kožom Vienna i prošivima Crystal Grey).

Touareg R će javno biti predstavljen na sajmu automobila u Ženevi, kada će Volkswagen objaviti više tehničkih podataka, a njegov tržišni plasman planiran je za drugu polovinu ove godine.

 

 

 

 

 

                                                                                                                                                  Izvor: ProAuto

Prijava Na newsletter

Sa našim newsletterom redovito ćete primati informacije o nama ka i izbor ekskluzivne ponude vozila!

Uneseni podaci nisu važeći. Molimo pokušajte ponovo.

Molimo odaberite oslovljavanje

Nažalost, došlo je do problema sa registracijom biltena. Pokušajte ponovo kasnije.

checkbox_default

Zahvaljujemo!

Upravo ste se registrovali za naš bilten.

Odmah ćete dobiti e-mail sa linkom za potvrdu. Potvrdite ovaj link da biste završili registraciju