NIPEX Novosti

Tražite li automobil iz snova? Onda ste kod nas na pravom mjestu. Osigurajte si novo vozilo koje je odmah dostupno ili konfigurirajte svoj željeni model prema svojim željama.

  1. Novosti
  2. Volkswagen u Hannoveru proizveo pola miliona primjeraka Transportera T6
04.06.2018
NOVOSTI IZ VOLKSWAGEN-A

Volkswagen u Hannoveru proizveo pola miliona primjeraka Transportera T6

Sa proizvodnih traka Volkswagenove tvornice privrednih vozila u Hannoveru, izašao je petstohiljaditi primjerak Transportera T6 (6. generacije), a jubilarni primjerak je T-Multivan sa dvobojnom karoserijom (Candy White / Curcuma Yellow).Da podsjetimo, proizvodnja modela Transporter, započela je 8. marta 1956. godine, od kada proizvedeno oko 8,8 miliona primjeraka.“Ovaj jubilej je prije svega rezultat dosljednog fokusiranja na kupce. Više nego ikada prije, usmjeravamo našu proizvodnju prema željama kupaca i inteligentnim rješenjima, stvarajući dodatnu vrijednost za svakodnevne rutine i za slobodne aktivnosti. Istovremeno, odlične karakteristike proizvodnje ukazuju na posvećene radnike i visokoefikasne proizvodne lokacije. Ova priča o uspjehu je priča koju ćemo nastaviti pisati zajedno”, rekao je Dr Eckhard Scholz, predsjedavajući upravnog odbora Volkswagen Privredna vozila.

Multivan T6

O uspjehu modela T6 svjedoči više od 30 nacionalnih i međunarodnih nagrada, uključujući: “Family Car of the Year”, “Green Van of the Year” i “Auto Trophy” za najbolji kombi. I ove godine je T6 već dobio još nekoliko važnih nagrada, kao što je “Best Cars 2018”. Prije samo nekoliko sedmica, u aprilu, T6 Multivan je proglašen za “All-Wheel Car of the Year” u svojoj kategoriji, po izboru čitalaca magazina “Motoring”.

“Otkad je proizvodnja započela prije tri godine transporteri šeste generacije privlače naše kupce. Kontinuirano modernizovani, fleksibilniji radni procesi i vrhunski učinci tima su izuzetne karakteristike ovog uspjeha ‘Made in Hannover’. Tokom tog vremena, tvornica u Hanoveru se više puta suočila sa različitim izazovima. To je korisno i za T6 i za naše kupce”, dodaje Udo Hitzmann, direktor tvornice.

“Transporteri su suština našeg brenda. Konstantno visoki proizvodni rezultati naglašavaju njegov značaj za Hannover. Mi smo Bullijeva tvornica. Hvala vam svim našim kolegama, koji su učinili ovaj rast mogućim”, kaže Bertina Murković, predsjedavajuća radničkog vijeća.

Serija T proizvodi se u tri smjene, kako u tvornici Hannover-Stöcken (Multivan, California, Kombi, Caravelle, Transporter), tako i u Poznańu u Poljskoj (Kombi, Caravelle, Transporter, Pick-up).

Samo u proteklih godinu dana proizvedeno je 208.427 vozila T6 (u Hanoveru 175.290 i Poznańu 33.137), što je najveći broj u 44 godine proizvodnje. U poređenju sa prošlogodišnjim rezultatom, to predstavlja povećanje od 4,5%.

 

 

 

 

                                                                                                                                                  Izvor: Proauto

Prijava Na newsletter

Sa našim newsletterom redovito ćete primati informacije o nama ka i izbor ekskluzivne ponude vozila!

Uneseni podaci nisu važeći. Molimo pokušajte ponovo.

Molimo odaberite oslovljavanje

Nažalost, došlo je do problema sa registracijom biltena. Pokušajte ponovo kasnije.

checkbox_default

Zahvaljujemo!

Upravo ste se registrovali za naš bilten.

Odmah ćete dobiti e-mail sa linkom za potvrdu. Potvrdite ovaj link da biste završili registraciju