NOVOSTI IZ VOLKSWAGEN-A
24.05.2018

Za Volkswagen Amarok pripremljen još snažniji motor – 3.0 V6 TDI sa 252 KS

Da podsjetimo, do sada je ovaj pick-up bio dostupan sa 3.0 V6 TDI motorom, snage 224 KS i sa 550 Nm obrtnog momenta, ali ovo je odgovor na Mercedesovu X-Klasu 350d 4Matic.U tvornici u Hanoveru počela je proizvodnja VW Amaroka sa još snažnijim motorom. Nova specifikacija motora dostupna je za Amarok Highline i Aventura verzije, a podrazumijeva 3.0 V6 TDI motor sa 252 KS (272 KS overboost), uz 580 Nm obrtnog momenta dostupnog od 1.400 do 3.000 obr/min.
Amarok

Amarok Aventura standardno dolazi sa dvostrukom kabinom, 4Motion pogonom na sva četiri točka i 8-stepenim automatskim mjenjačem, te 20 inčnim “Talca” felgama.

Tu su i neki dodatni vizuelni detalji, naprimjer krovni elementi i obloge su u titanijum crnoj boji, kao i presvlake na sjedištima od Nappa kože, također, titanijum crne boje. U standardnoj opremi modela Aventura su i bi-xenon farovi sa LED dnevnim svjetlima, Paket Light & Sight (funkcije Leaving i Coming Home i brisači sa senzorom za kišu), prednja svjetla za maglu i električno preklopivi retrovizori, a dostupni su kao opcija na modelu Highline. Također, u opciji je i RCS (Roll Cover System), pokretni poklopac za tovarni prostor površine 2,52 kvadratna metra, napravljen od aluminijuma sa srebrnim finišom.

 

Uz do sada dostupne Indium Grey i Ravenna Blue (metalik) boje, dostupna je i nova, atraktivna Peacock Green metalik (zelena) boja.

Ovi modeli će tržišno biti dostupni (u Njemačkoj) od sredina juna ove godine, po cijenama od 43.180 eura za Amarok Highline i 48.800 eura za Amarok Aventura (cijene su bez poreza).

Volkswagen Amarok je do sada jedini, koji se dva puta okitio titulom “International Pick-up of the Year”.