NIPEX Novosti

Tražite li automobil iz snova? Onda ste kod nas na pravom mjestu. Osigurajte si novo vozilo koje je odmah dostupno ili konfigurirajte svoj željeni model prema svojim željama.

  1. Novosti
  2. Za Volkswagen Amarok pripremljen još snažniji motor – 3.0 V6 TDI sa 252 KS
24.05.2018
NOVOSTI IZ VOLKSWAGEN-A

Za Volkswagen Amarok pripremljen još snažniji motor – 3.0 V6 TDI sa 252 KS

Da podsjetimo, do sada je ovaj pick-up bio dostupan sa 3.0 V6 TDI motorom, snage 224 KS i sa 550 Nm obrtnog momenta, ali ovo je odgovor na Mercedesovu X-Klasu 350d 4Matic.U tvornici u Hanoveru počela je proizvodnja VW Amaroka sa još snažnijim motorom. Nova specifikacija motora dostupna je za Amarok Highline i Aventura verzije, a podrazumijeva 3.0 V6 TDI motor sa 252 KS (272 KS overboost), uz 580 Nm obrtnog momenta dostupnog od 1.400 do 3.000 obr/min.

Amarok

Amarok Aventura standardno dolazi sa dvostrukom kabinom, 4Motion pogonom na sva četiri točka i 8-stepenim automatskim mjenjačem, te 20 inčnim “Talca” felgama.

Tu su i neki dodatni vizuelni detalji, naprimjer krovni elementi i obloge su u titanijum crnoj boji, kao i presvlake na sjedištima od Nappa kože, također, titanijum crne boje. U standardnoj opremi modela Aventura su i bi-xenon farovi sa LED dnevnim svjetlima, Paket Light & Sight (funkcije Leaving i Coming Home i brisači sa senzorom za kišu), prednja svjetla za maglu i električno preklopivi retrovizori, a dostupni su kao opcija na modelu Highline. Također, u opciji je i RCS (Roll Cover System), pokretni poklopac za tovarni prostor površine 2,52 kvadratna metra, napravljen od aluminijuma sa srebrnim finišom.

 

Uz do sada dostupne Indium Grey i Ravenna Blue (metalik) boje, dostupna je i nova, atraktivna Peacock Green metalik (zelena) boja.

Ovi modeli će tržišno biti dostupni (u Njemačkoj) od sredina juna ove godine, po cijenama od 43.180 eura za Amarok Highline i 48.800 eura za Amarok Aventura (cijene su bez poreza).

Volkswagen Amarok je do sada jedini, koji se dva puta okitio titulom “International Pick-up of the Year”.

Prijava Na newsletter

Sa našim newsletterom redovito ćete primati informacije o nama ka i izbor ekskluzivne ponude vozila!

Uneseni podaci nisu važeći. Molimo pokušajte ponovo.

Molimo odaberite oslovljavanje

Nažalost, došlo je do problema sa registracijom biltena. Pokušajte ponovo kasnije.

checkbox_default

Zahvaljujemo!

Upravo ste se registrovali za naš bilten.

Odmah ćete dobiti e-mail sa linkom za potvrdu. Potvrdite ovaj link da biste završili registraciju