NOVOSTI IZ VOLKSWAGEN-A
12.11.2018

APR Volkswagen Golf R RLMS – Golf sa 536 KS

APR je tunerska kuća specijalizirana za vozila iz programa Volkswagen Group, sa sjedištem u mjestu Opelika, Alabama (SAD).Na ovogodišnjoj manifestaciji SEMA Show (Specialty Equipment Market Association) u Las Vegasu, APR predstavlja posebno pripremljen VW Golf R RLMS.
Golf RLMS

Ovaj automobil pokreće benzinski motor radne zapremina 2 litra, koji sa APR 3+ turbopunjačem razvija 536 KS. O ovom automobilu APR daje veoma šture informacije, ali je objavljeno da je automobil spreman za trke. U unutrašnjosti su sigurnosni kavez, sportska sjedišta i trkaći OMP sigurnosni pojasi, kao i protivpožarni aparat. Uz to, pripremljen je poseban “wide body” paket sa brojnim aerodinamičkim dodacima, a umjesto standardnih, postavljene su dvodijelne felge “APR Wheels” i Toyo gume, kao i četverocijevni izduvni sistem.

 

Ljubiteljima Golfa, svakako će se imponovati da Volkswagen već priprema novu generaciju Golfa R, kojeg će vjerovatno pokretati motor sa 400 KS, blagim hibridnim sistemom (48 V), DSG mjenjačem i pogonom na sva četiri točka.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                                                                                  Izvor: ProAuto