AKTUELNO DESAVANJE
20.05.2020

Briga o kupcu tokom pandemije Covid-19

Nakon što je VW AG koncern, zbog pandemije virusa Covid-19, napravio ustupak i produžio garantni rok za vozila kojima je garancija na novo vozilo isticala u periodu pandemije, napravljen je još jedan ustupak prema krajnjim kupcima.
Produžena garancija dijelovi

Sve garancije za ugrađene Originalne dijelove u ovlaštenim servisima Volkswagen koncerna koje su isticale u periodu mart – maj 2020. godine, produžava se za tri mjeseca.

Znači ukoliko garancija ističe ili je istekla u razdoblju od 01.03.2020. do 31.05.2020. godine, garantni rokovi se produžuju za tri mjeseca.

Tačnije, završavaju se tri mjeseca nakon isteka originalnog roka trajanja garancije, ali najkasnije do 31.08.2020. godine.

Ovo produženje garancije odnosi se isključivo one Originalne dijelove koji su ugrađivani u ovlaštenim servisima Volkswagen koncerna. I ove su mjere, kao i one za produženje garantnog roka novih vozila s obzirom na okolnosti pandemije Covid19, jednokratne i dobrovoljne koncesije proizvođača, bez priznavanja bilo kakve odgovornost ili obveze za budućnost.

Za slučaj pitanja na ovu temu dostupna je naša služba brige o kupcu koja će u najkraćem roku odgovoriti na sva pitanja.

📧 nipex@nipex.ba             
☎️ 035384384