NIPEX Novosti

Tražite li automobil iz snova? Onda ste kod nas na pravom mjestu. Osigurajte si novo vozilo koje je odmah dostupno ili konfigurirajte svoj željeni model prema svojim željama.

  1. Novosti
  2. EuroNCAP nagradio Volkswagenov sistem “Local Hazard Warning”
19.03.2020
NOVOSTI IZ VOLKSWAGEN-A

EuroNCAP nagradio Volkswagenov sistem “Local Hazard Warning”

VOLKSWAGENI ĆE NA POTENCIJALNU OPASNOST UPOZORAVATI VOZAČE DRUGIH AUTOMOBILAEuroNCAP je nagradio Volkswagenov sistem “Local Hazard Warning” (lokalno upozorenje na opasnost) nagradom “Advanced”.Volkswagenov komunikacioni sistem “Car2X” (automobil sa okolinom), postao je prvo tehnološko rješenje koje je EuroNCAP nagradio u posljednjih gotovo 6 godina.

Local Hazard

Ovo tehničko rješenje standardno je primijenjeno u Golf 8 , a biće primijenjeno i u svim budućim modelima ID. Ono omogućuje automobilima međusobnu komunikaciju i upozorava vozače na lokalne opasnosti.

Koristeći tehnologiju ITS-G5, automobili opremljeni ovim sistemom, u slučaju kvara ili iznenadnog zaustavljanja mogu prenijeti signal drugima. I ostali proizvođači, također, razmišljaju o opremanju svojih vozila tehnologijom ITS-G5, a u bliskoj budućnosti će vozači moći prethodno upozoriti motocikle i traktore

“Ovo je uzbudljivo područje sigurnosti, koje nudi potencijal pomoći svim cestovnim korisnicima, koje je do sada bilo teško zaštititi. Već se nalazi u EuroNCAP-ovom planu, ali njegov puni potencijal neće moći biti realiziran, sve dok većina vozila ne bude opremljena kompatibilnim sistemima. Volkswagenu treba čestitati što je takav tehnološki standard postigao kod vozila masovne proizvodnje, kao što je Golf”, izjavio je Michiel van Ratingen, generalni sekretar EuroNCAP-a.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                                                                                  Izvor: ProAuto

Prijava Na newsletter

Sa našim newsletterom redovito ćete primati informacije o nama ka i izbor ekskluzivne ponude vozila!

Uneseni podaci nisu važeći. Molimo pokušajte ponovo.

Molimo odaberite oslovljavanje

Nažalost, došlo je do problema sa registracijom biltena. Pokušajte ponovo kasnije.

checkbox_default

Zahvaljujemo!

Upravo ste se registrovali za naš bilten.

Odmah ćete dobiti e-mail sa linkom za potvrdu. Potvrdite ovaj link da biste završili registraciju