NIPEX Novosti

Ovdje možete pronaći sve aktualne novosti iz NIPEX.

  1. Novosti
  2. Golf 8 GTI
07.12.2021
NOVOSTI U PRODAJNOM SALONU

Golf 8 GTI

Konjske snage od kojih vas prolaze trnci

GTI

Buntovnik Golf GTI vraća se na cestu i ponovno plijeni veliku pažnju, a svi koji će ga voziti osjetit će još veći užitak u vožnji i još više trenutaka od kojih prolaze trnci. Golf 8 GTI inspiriran je legendarnom 2. generacijom Golfa, a dolazi s 4-cilindričnim benziskim motorom koji razvija 245 KS ili čak 300 KS u verziji Clubsport.

  • Upečatljiv i prepoznatljiv eksterijer
  • Serijska LED svjetla
  • 2.0 TSI motor s 245 KS i 370 Nm
  • 250 km/h (regulirano)
  • Premium sportska sjedala
  • Serijski Digital Cockpit Pro


VW Golf 8 GTI - Eksterijer

Ako se crvena linija proteže preko prednjeg dijela vozila i ako rešetka hladnjaka ima saćastu strukturu i crne otvore za zrak, znači da na natpisima vozila može biti ispisano samo jedno: GTI. Uska LED glavna svjetla, markantan i dinamičan branik te prošireni bočni pragovi sportskom karakteru ovog legendarnog vozila daju još veću ekspresivnost. Na stražnjem dijelu vozila nipošto ne smiju nedostajati krovni spojler i kromirani završeci ispušne cijevi, a LED stražnja svjetla zaokružit će taj jedinstveni izgled.

Image

Golf GTI već je serijski opremljen LED glavnim svjetlima koja se dinamično uvlače bočno u blatobrane, dok na stražnjem dijelu vozila dominiraju uska LED stražnja svjetla. Svoj Golf GTI možete opcijski opremiti IQ.LIGHT svjetlima. Osim toga, dio paketa su inovativni dinamični pokazivači smjera koji smjer skretanja prikazuju u obliku animirane svjetlosne trake.

Image

Golf GTI - Interijer

Za prepoznatljiv sportski karakter u unutrašnjosti modela GTI sve su komponente međusobno usklađene. To počinje s papučicama od plemenitog čelika te se nastavlja s dekorativnim umecima i tipičnim ukrasnim šavovima pa sve do crne krovne obloge. Pritom će se LED ambijentalno osvjetljenje pobrinuti za svjetlosne akcente na pravim mjestima. A da je u cockpit već ušla digitalna budućnost, također se vidi na prvi pogled. Ovdje dominiraju zasloni visoke rezolucije, a većinom funkcija poput radiouređaja, klima-uređaja i osvjetljenja može se rukovati preko klizača i površina osjetljivih na dodir.

Sjedala

U unutrašnjosti prevladava izgled GTI modela u svakom pogledu. Dok su prednja premium sportska sjedala presvučena dugovječnom tkaninom u dizajnu "Scale Paper", crveni akcenti tipični za GTI dizajn nalaze se i na kožnom kolu upravljača i na prednjim tekstilnim podnim prostirkama s usklađenim bojama.

Image

Višenamjensko sportsko kolo upravljača od kože

Klasični funkcijski gumbi u cockpitu u Golfu GTI pretežno su ustupili mjesto površinama osjetljivima na dodir. Tako ćete primjerice klima-uređajem "Air Care Climatronic" upravljati sasvim jednostavno i intuitivno preko tipki i klizača. I dodirnim višenamjenskim sportskim kolom upravljača od kože možete rukovati jednostavnim dodirom prsta. U kombinaciji s inteligentnim vođenjem kroz izbornik omogućen vam je pristup brojnim funkcijama. Haptički feedback u obliku blage vibracije potvrđuje svaki unos.

Head-up zaslon

Jedan dio vjetrobranskog stakla postaje projekcijska površina na kojoj se prikazuju brzina, obavijesti sustava potpora za vozača ili navigacijske obavijesti. S projekcijske se površine informacije mogu vrlo dobro iščitati čak i kada ima protusvjetla. A ako vam zaslon više ne treba, možete ga isključiti u svakom trenutku.

Ambijetalno osvjetljenje

Podarite unutrašnjosti vašeg Golfa GTI svoju omiljenu boju - dostupno je čak 30 nijansi. Svojim neizravnim svjetlom ambijentalno će se osvjetljenje pobrinuti za ugodnu atmosferu.

Image

Golf 8 GTI - Vozni postroj i motor

Sa svojim 2,0 l TSI motorom ovaj kompaktan sportaš razvija impresivnu snagu od 180 kW (245 KS) kojom ćete postići ubrzanje od 0 do 100 km/h u samo 6,2 sekunde, a vaš automobil najveću brzinu od 250 km/h (regulirano). Tolika snaga ne donosi užitak samo na ravnim dionicama poput autoputa nego i na zavojitim brzim cestama. Ovdje će vam k tomu podršku pružiti blokada diferencijala prednje osovine (VAQ) koja će vaš Golf GTI stabilizirati u slučaju proklizavanja i vama pomoći zadržati kontrolu nad vozilom.

Automatizirani mjenjač s dvije spojke DSG

Automatizirani mjenjač s dvije spojke DSG s novorazvijenom malom ručicom mjenjača pobrinut će se za užitak u vožnji bez prekida. Naime, njime ćete savršeno glatko mijenjati stupnjeve prijenosa, a moći ćete čak i smanjiti svoju potrošnju goriva. Pritiskom na ručicu mjenjača jednostavno odaberite željeni stupanj za vožnju koji će potom biti realiziran zahvaljujući električno spojenom "Shift-by-Wire" mjenjaču. Posebno praktičan kod zastoja: sustav će vam u kombinaciji s opcijskom potporom za vožnju "Travel Assist" pružiti podršku tijekom kretanja i kočenja.

Blokada diferencijala prednje osovine (VAQ)

Golf GTI je opremljen blokadom diferencijala prednje osovine (VAQ) koja će vaš auto stabilizirati u slučaju proklizavanja. Tako ćete i kod sportskog načina vožnje zadržati bolju kontrolu nad vozilom.

Elektronička blokada diferencijala XDS+

XDS+ serijski osigurava bolju trakciju, a time i opušten osjećaj u zavojima. Tako primjerice jednostranim, preciznim povećanjem kočionog tlaka vožnja u zavojima postaje brža i preciznija s još više sportskih performansa.

Ukoliko imate bilo kakvih dodatnih pitanja, obratite nam se s povjerenjem:

Dobro došli u Nipex ☕️
📧 [email protected]   
☎️ 035384384


*Sve iskazane cijene su informativnog karaktera i podložne promjenama. Slike su informativnog karaktera

Prijava Na newsletter

Sa našim newsletterom redovito ćete primati informacije o nama ka i izbor ekskluzivne ponude vozila!

Uneseni podaci nisu važeći. Molimo pokušajte ponovo.

Molimo odaberite oslovljavanje

Nažalost, došlo je do problema sa registracijom biltena. Pokušajte ponovo kasnije.

checkbox_default

Zahvaljujemo!

Upravo ste se registrovali za naš bilten.

Odmah ćete dobiti e-mail sa linkom za potvrdu. Potvrdite ovaj link da biste završili registraciju