NIPEX Novosti

Tražite li automobil iz snova? Onda ste kod nas na pravom mjestu. Osigurajte si novo vozilo koje je odmah dostupno ili konfigurirajte svoj željeni model prema svojim željama.

  1. Novosti
  2. IZ VOLKSWAGENA OBJASNILI zašto novi Golf 8 GTI i dalje ima ručni mjenjač te zašto se za pogon brine čistokrvni benzinac bez pomoći elektro motora
11.05.2020
NOVOSTI IZ VOLKSWAGEN-A

IZ VOLKSWAGENA OBJASNILI zašto novi Golf 8 GTI i dalje ima ručni mjenjač te zašto se za pogon brine čistokrvni benzinac bez pomoći elektro motora

Volkswagen je početkom marta predstavio novi Golf 8 GTI, verziju koju su mnogi automobilski entuzijasti s nestrpljenjem čekali. Nažalost, zbog situacije oko pandemije koronavirusa nismo ga imali prilike vidjeti uživo na salonu u Ženevi gdje je bila zakazana premijera, već samo putem digitalnih kanala.

GTI

U razgovoru za Autoblog, Klaus Bischoff šef dizajnerskog tima Volkswagena izjavio je kako postoje određena pravila kada se dizajnira novi GTI: "Postoje neke stvari koje možete, ali i neke koje ne možete raditi. Nakon što pogledati posljednjih 7 generacija Golfa GTI, imate dobru predodžbu o tome u kojem smjeru će ići vizualni razvoj 8-ice GTI".

Vizualno se model ističe posebnom crvenom lajsnom koja povezuje prednja IQ LED svjetla, a tu su i agresivnije dizajnirani odbojnici i pragovi. Što se tiče specifikacija, ispod poklopca se nalazi klasični 2,0-litreni TSI od  244 KS i 370 Nm okretnog momenta. Ručni 6-stupanjski mjenjač dolazi standardno dok je 7-stupanjski DSG mjenjač s dvije spojke opcija.

"Za GTI izvedbu vam ne treba dodatni moment koji bi se dobio s elektro motorom", izjavio je glasnogovornik marke za Autoblog te tako objasnio zašto je GTI zadržao "čistokrvnog" benzinca. S druge strane, tko želi dodatak struje može odabrati GTE izvedbu koja donosi istu snagu ali nešto više momenta ali i veću masu.

"U prosjeku, što je više KS ispod poklopca, to je manja potražnja za ručnim mjenjačem. Kod GTI verzije i dalje vidimo značajnu potražnju za ručnim mjenjačem i zbog toga on ostaje u ponudi", zaključili su iz Volkswagena.

 

Izvor: autoklub.hr / Autor: Fran Kurelac

Prijava Na newsletter

Sa našim newsletterom redovito ćete primati informacije o nama ka i izbor ekskluzivne ponude vozila!

Uneseni podaci nisu važeći. Molimo pokušajte ponovo.

Molimo odaberite oslovljavanje

Nažalost, došlo je do problema sa registracijom biltena. Pokušajte ponovo kasnije.

checkbox_default

Zahvaljujemo!

Upravo ste se registrovali za naš bilten.

Odmah ćete dobiti e-mail sa linkom za potvrdu. Potvrdite ovaj link da biste završili registraciju