NIPEX Novosti

Tražite li automobil iz snova? Onda ste kod nas na pravom mjestu. Osigurajte si novo vozilo koje je odmah dostupno ili konfigurirajte svoj željeni model prema svojim željama.

  1. Novosti
  2. JOŠ DUGO IH NEĆE OTPISATI: Motori s unutrašnjim sagorijevanjem imat će dužu budućnost nego što neki predviđaju - ističe Matthias Rabe iz Volkswagena!
07.04.2020
NOVOSTI IZ VOLKSWAGEN-A

JOŠ DUGO IH NEĆE OTPISATI: Motori s unutrašnjim sagorijevanjem imat će dužu budućnost nego što neki predviđaju - ističe Matthias Rabe iz Volkswagena!

Klasični benzinci i dizelaši ipak imaju svjetlu budućnost i neće ih se tako brzo otpisati - tako bismo mogli ukratko objasniti riječi Matthiasa Rabea, tehničkog direktora Volkswagena koji je u razgovoru za Autocar rekao kako će motori s unutrašnjim sagorijevanjem "imati dužu budućnost nego što neki predviđaju".

001vijesti

U trenutnoj situaciji pandemije jasno je kako su električni automobili u ovom trenutku veliki trošak za proizvođače (u razvoj se ulažu milijarde). Isto tako, zbog (slabo razvijene) mreže punionica mnogima i dalje nisu najzanimljivija kupovina. S druge strane, zbog pandemije je trenutno velik broj tvornica privremeno zaustavio proizvodnju (a neki su čak krenuli s proizvodnjom zaštitne oprema i respiratora, što je za svaku pohvalu), a uz to se očekuje i veliki pad potražnje za automobilima budući da se cijeli svijet nalazi u neizvjesnoj situaciji, pa se čini kako električari više nikome neće biti u prvom planu.

Jasno je kako je u takvoj situaciji puno izvjesnije ulaganje u "dobre stare" benzince i dizelaše koji se mogu dovesti "do savršenstva". Usklađivanje sa novim, još strožim normama tako se čini puno izvjesnija opcija nego ulaganje milijardi u električni pogon. Naravno, govorimo o ovom trenutku.

Autocar nadalje piše kako Robe spominje i razvoj i korištenje sintetičkih goriva za koje se vjeruje da će svakako u budućnosti pokretati avione, a prema njegovim riječima, u Volkswagenu pomno prate spomenutu tehnologiju, iako i sam priznaje kako implementacija i serijska upotreba još nije moguća, no ističe da bi se to moglo promijeniti.

U svakom slučaju, sigurno je kako je sada jasno da su benzinci i dizelaši i dalje "na čvrstim temeljima" te kako će biti glavni pokretači još neko duže vrijeme.

 

 

 

 

Izvor: Autocar

Prijava Na newsletter

Sa našim newsletterom redovito ćete primati informacije o nama ka i izbor ekskluzivne ponude vozila!

Uneseni podaci nisu važeći. Molimo pokušajte ponovo.

Molimo odaberite oslovljavanje

Nažalost, došlo je do problema sa registracijom biltena. Pokušajte ponovo kasnije.

checkbox_default

Zahvaljujemo!

Upravo ste se registrovali za naš bilten.

Odmah ćete dobiti e-mail sa linkom za potvrdu. Potvrdite ovaj link da biste završili registraciju