NIPEX Novosti

Ovdje možete pronaći sve aktualne novosti iz NIPEX.

  1. Novosti
  2. KOMPAKTNI DUO U NOVOM RUHU!
02.03.2024
ŠKODA novosti

KOMPAKTNI DUO U NOVOM RUHU!

Novi Škoda Scala i Škoda Kamiq

Scala i Kamiq
  • Osvježen izgled, ažurirani motori, još sveobuhvatnije bezbjednosne funkcije
  • Dinamičniji dizajn za Scalu, jače prisustvo SUV-a za Kamiq
  • Premijera LED Matrix prednjih svjetala u dva kompaktna modela
  • Nadograđena unutrašnjost sa održivim materijalima, digitalnim displejima i novim Simply Clever funkcijama
  • Tri 1.0 i 1.5 TSI benzinska motora iz evo2 generacije sa snagom od 70 kW (95 KS) do 110 kW (150 KS)
  • Nova sigurnosna oprema i sistemi asistencije iz viših klasa vozila
Image

Tri nivoa opreme i šest dizajnerskih izbora

Scala sada ima još više sportske privlačnosti zahvaljujući osvježenom dizajnu eksterijera koji sadrži nove prednje i stražnje kecelje. Kamiq sada odiše još većim prisustvom SUV-a, sa vizuelnim detaljima kao što je srebrni difuzor sa tri otvora. Štaviše, dolaze oba modela sa redizajniranom rešetkom i - po prvi put - opcionim LED Matrix prednjim svetlima. Pozadi, opciona električna vrata prtljažnika na Scali i Kamiq-u sada takođe uključuju virtuelnu pedalu. Razni Simply Clever detalji su također novi. Sa standardnim 8-inčnim digitalnim ekranom i 8-inčni infotainment displej, instrument tabla u dva kompaktna modela sada je potpuno digitalna. Četiri USB-C porta sa 45 vati snage punjenja i telefonska kutija snage 15 vati za bežično punjenje i hlađenje dostupna su kao opcija. U sklopu ažuriranja, Škoda takođe predstavlja novu strukturu asortimana sa tri nivoa opreme Essence, Selection i Monte Carlo i šest Design Selection za enterijer. Štaviše, za presvlake i panele vrata koriste se materijali kao što su reciklirane tkanine, konoplja i kenaf.

Snažniji i efikasniji motori

Dva nova 1.0 TSI trocilindrična motora iz evo2 generacije porodice motora EA211 sada su još efikasnija, zahvaljujući daljnjim hardverskim i softverskim poboljšanjima. Među ostalim optimizacijama, one uključuju varijabilnu kontrolu usisnih i izduvnih ventila i turbo punjači varijabilne geometrije (VGT) kao i injektori s deset rupa za još homogeniju mješavinu zraka i goriva. 1.5 TSI dolazi sa optimizovanim ACT+ aktivnim sistemom za deaktivaciju cilindara. Tri motora isporučuju snage u rasponu od 70 kW (95 KS) do 110 kW (150 KS).

Sveobuhvatna oprema za poboljšanu aktivnu i pasivnu sigurnost

Škoda Scala i Kamiq su među najsigurnijim vozilima u svojim segmentima zahvaljujući karoseriji izuzetno otpornoj na torziju i brojnim asistentima iz viših segmenata vozila koji su standardni na oba modela. To uključuje, na primjer: asistent sistemi zasnovani na kameri Front Assist sa monitorom za pješake, pomoć u traci i prepoznavanje saobraćajnih znakova. Nadograđena verzija oba kompaktna modela sada također ima Easy Light Assist, automatski uključuje i isključuje kratka svjetla. Od nivoa opreme Selection naviše, karakteristike u vozilu takođe uključuju tempomat sa ograničavačem brzine, sistem za nadzor pritiska u gumama (TPM+) i LED prednja svetla za maglu.

Isporučeno više od 670.000 Scala i Kamiq vozila

Škoda Scala i Škoda Kamiq od 2019. postavljaju standarde u svojim segmentima vozila. Do danas je više od 670.000 jedinica ova dva uspješna modela sišlo s proizvodne trake u glavnoj Škodinoj fabrici u Mladoj Boleslavi. Škoda Scala i Škoda Kamiq su među 10 najboljih u Evropi u svojim kategorijama.


KAMIQ KONFIGURATOR

SCALA KONFIGURATOR

Prijava Na newsletter

Sa našim newsletterom redovito ćete primati informacije o nama ka i izbor ekskluzivne ponude vozila!

Uneseni podaci nisu važeći. Molimo pokušajte ponovo.

Molimo odaberite oslovljavanje

Nažalost, došlo je do problema sa registracijom biltena. Pokušajte ponovo kasnije.

checkbox_default

Zahvaljujemo!

Upravo ste se registrovali za naš bilten.

Odmah ćete dobiti e-mail sa linkom za potvrdu. Potvrdite ovaj link da biste završili registraciju