NIPEX Novosti

Ovdje možete pronaći sve aktualne novosti iz NIPEX.

  1. Novosti
  2. Novi Crafter
10.06.2024
Novosti Volkswagen gospodarskih vozila

Novi Crafter

Volkswagen je značajno unaprijedio uspješnog Craftera

Crafter
  • Crafter druge generacije sa preko 354.000 prodatih vozila dobija opsežno tehničko ažuriranje koje se sastoji od novog vozačevog okruženja i novih sistema pomoći
  • Novi infotainment sistem sa samostojećim displejima za intuitivan rad, najsavremenije aplikacije i visok stepen individualizacije
  • Novi digitalni kokpit, nova elektronska parkirna kočnica za više prostora kada se krećete po vozilu, novi multifunkcionalni upravljač i nova ručica menjača
Crafter1

Crafter je jedno od najmodernijih komercijalnih vozila u svom segmentu. Do kraja prošle godine prodato je više od 354.000 jedinica sadašnje generacije. Crafter impresionira - bilo da se radi o furgonu ili šasiji. Volkswagen Privredna vozila sada iznose prve činjenice o dalekosežnom tehničkom ažuriranju Craftera. Softver i hardver se nadograđuju na novi nivo. Posebno je vozačevo okruženje potpuno redizajnirano. Crafter je opremljen najnovijom generacijom infotainment sistema. Takođe novo: Digitalni kokpit, multifunkcionalni volan, elektronska parkirna kočnica i brojni sistemi za pomoć.

Izjave: Karsten Franz, šef tehničkog odjela za razvoj u Volkswagen privrednim vozilima: "Ažurirali smo Crafterovu arhitekturu elektronike za integraciju sljedeće generacije infotainment, sistema za pomoć i udobnos. To znači da će Crafter i dalje biti najnaprednije komercijalno vozilo u svojoj klasi." Glavni dizajner Albert Kirzinger dodaje: "Crafter se izdvaja bezvremenskim, visokokvalitetnim i jasnim dizajnom. Međutim, on također postavlja standarde za praktičnu upotrebu od samog početka. Stoga smo se namjerno fokusirali na redizajn unutrašnjosti. Rezultat je intuitivano, najmodernije vozačevo okruženje koje odražava moderno vrijeme i olakšava vozaču svakodnevni rad."

Crafter2

Novi Crafter dolazi s digitalnim instrumentima u serijskoj opremi: Digital Cockpit. A definirajući detalj unutrašnjosti Craftera 2024 je sada 10,3 inča i opciono 12,9 inča infotainment displej baziran na najnovijoj modularnoj infotainment matrici (MIB). Vizuelno samostojeći Volkswagen sistem ima novo razvijen grafički interfejs i intuitivni meni za navigaciju. Crafter će također dobiti novi sistem glasovne kontrole za mnoge funkcije vozila. Ovaj sistem ima ChatGPT integraciju i odgovara na prirodne glasovne komande. Redizajnirani su ručna kočnica i kontrole za automatski mjenjač, kontrole za svjetlosne funkcije, prekidači u području centralne konzole i svi ventilacioni otvori.

Ponuda novih standardnih i opcionih sistema pomoći podiže uspešan proizvod na novi nivo i na taj način olakšava svakodnevni rad vozačima Craftera. Svi novi Crafter modeli će u budućnosti imati sljedeće sisteme kao standard: Front Assist (autonomno kočenje u slučaju nužde uključujući nadzor biciklista i pješaka), Lane Assist (sistem zadržavanja vozila u voznoj traci), Dynamic Road Sign Display, ograničavač brzine i akustični Park Distance Control. Travel Assist će biti dostupan kao opcija za Crafter po prvi put.  


👉 Web stranica za novi Crafter je sada online. Sadrži sve bitne informacije za kupce o opsežnim novim funkcijama i poboljšanjima.


Dobro došli u Nipex ☕️

📧 [email protected]    📧 [email protected]   ☎️ 035384384 

Prijava Na newsletter

Sa našim newsletterom redovito ćete primati informacije o nama ka i izbor ekskluzivne ponude vozila!

Uneseni podaci nisu važeći. Molimo pokušajte ponovo.

Molimo odaberite oslovljavanje

Nažalost, došlo je do problema sa registracijom biltena. Pokušajte ponovo kasnije.

checkbox_default

Zahvaljujemo!

Upravo ste se registrovali za naš bilten.

Odmah ćete dobiti e-mail sa linkom za potvrdu. Potvrdite ovaj link da biste završili registraciju