NIPEX Novosti

Tražite li automobil iz snova? Onda ste kod nas na pravom mjestu. Osigurajte si novo vozilo koje je odmah dostupno ili konfigurirajte svoj željeni model prema svojim željama.

  1. Novosti
  2. Passat dostigao brojku od 30 milionaproizvedenih modela.
21.11.2019
NOVOSTI IZ VOLKSWAGEN-A

Passat dostigao brojku od 30 milionaproizvedenih modela.

3. Aprila 2019. godine Passat je dostigao broj od 30 miliona proizvedenih modela u Volkswagenovoj tvornici u Emdenu. Rezultat ovog bestselera je postavljeni novi rekord u svom segmentu: nijedan drugi model srednje klase i nijedno drugo poslovno vozilo na svijetu nije više prodato od Passata. 30.000.000 - to vozilo - Passat GTE Variant sa plug - in hibridnim pogonom i Pyrite Silver Metallic eksterijerom - već je jedan od prvih modela u novoj evolucijskoj fazi s opsežnom tehničkom nadogradnjom. Prvi Passat na tržištu se pojavio prije 46 godina, a od tada do danas širom svijeta prodato je 30 miliona primjeraka u više od 100 zemalja. 30-miloniti Passat bit će korišten kao press i testno vozilo za međunarodne medije u nadolazećim mjesecima.

Passat

Tokom sljedećih će se mjeseci 30-milioniti Passat upotrebljavati kao testno vozilo za predstavnike međunarodnih medija.

Ralf Brandstätter, operativni direktor (COO) marke Volkswagen, rekao je: "Passat je jedan od najvažnijih i najuspješnijih vozila marke Volkswagen. Od njegova debija prije 46 godina svoje je povjerenje ovom modelu marke Volkswagen ukazalo 30 milijoa kupaca. Tako je Passat postao globalnim standardom koji je danas u jednakoj mjeri kod kuće u Pekingu kao i u Berlinu, Sydneyju, Johannesburgu ili na cestama San Francisca. Mi u društvu Volkswagen ponosni smo na svoj uspješan model koji do danas predstavlja mjerilo u svojoj klasi."

Prijava Na newsletter

Sa našim newsletterom redovito ćete primati informacije o nama ka i izbor ekskluzivne ponude vozila!

Uneseni podaci nisu važeći. Molimo pokušajte ponovo.

Molimo odaberite oslovljavanje

Nažalost, došlo je do problema sa registracijom biltena. Pokušajte ponovo kasnije.

checkbox_default

Zahvaljujemo!

Upravo ste se registrovali za naš bilten.

Odmah ćete dobiti e-mail sa linkom za potvrdu. Potvrdite ovaj link da biste završili registraciju