NIPEX Novosti

Tražite li automobil iz snova? Onda ste kod nas na pravom mjestu. Osigurajte si novo vozilo koje je odmah dostupno ili konfigurirajte svoj željeni model prema svojim željama.

  1. Novosti
  2. Ponovo pokrenut projekt Volkswagen Golf R420?
12.09.2018
NOVOSTI IZ VOLKSWAGEN-A

Ponovo pokrenut projekt Volkswagen Golf R420?

Zaista je intrigantno – špijunski fotografi su na Nürburgringu snimili testni Golf, koji je napravio nekoliko krugova na Nordschleifeu.Naizgled, ništa čudno, ali registrska oznaka je ono što intrigira. Naime taj automobil već dugo nije viđen na stazi, a interesantno je to što je upravo taj testni model bio dio projekta R420.O čemu se radi? Svojevremeno su u Volkswagenu radili na projektu Golf R420, odnosno automobilu kojeg pokreće motor 2.5 TFSI, sa 5 cilindara i 420 KS.Sudeći prema snimljenom videu, testirani prototip (mula) pokreće upravo takav motor, a snaga se preko mjenjača sa dvostrukim kvačilom prenosi na sve točkove.

Golf R420

S druge strane, već je najavljeno da Volkswagen razvija novu modelsku generaciju Golfa, čija bi proizvodnja trebala početi u junu naredne godine. Prvi, nepotvrđeni izvještaji sugerišu na to da bi najjači novi model trebao nositi oznaku Golf R400, a pokretao bi ga turbopunjeni motor sa četiri cilindra, radne zapremine 2 litra, sa snagom od 400 KS, a zapravo bi trebao biti “blagi” hibrid sa instalacijom 48 V – takav model se na tržištu ne bi pojavio prije 2020. godine.

                                                                                                                                                 Izvor: ProAuto

Prijava Na newsletter

Sa našim newsletterom redovito ćete primati informacije o nama ka i izbor ekskluzivne ponude vozila!

Uneseni podaci nisu važeći. Molimo pokušajte ponovo.

Molimo odaberite oslovljavanje

Nažalost, došlo je do problema sa registracijom biltena. Pokušajte ponovo kasnije.

checkbox_default

Zahvaljujemo!

Upravo ste se registrovali za naš bilten.

Odmah ćete dobiti e-mail sa linkom za potvrdu. Potvrdite ovaj link da biste završili registraciju