NIPEX Novosti

Tražite li automobil iz snova? Onda ste kod nas na pravom mjestu. Osigurajte si novo vozilo koje je odmah dostupno ili konfigurirajte svoj željeni model prema svojim željama.

  1. Novosti
  2. Proizvedeno milion VW Touarega
25.07.2019
NOVOSTI IZ VOLKSWAGEN-A

Proizvedeno milion VW Touarega

Posebnim modelom “One Million” i sa posebnim asortimanom ekskluzivne opreme, Volkswagen proslavlja milion proizvedenih Touarega.Od kraja 2002. godine, Touareg je postao sastavni dio modelske ponude Volkswagena, a kako bi obilježio milion proizvedenih primjeraka, Volkswagen predstavlja stilski poseban model.

Touareg

Novi model u ponudi će biti posebno opremljen, a oprema uključuje potpuno novu (opcija) boju Sechura Beige i dva nova tipa felgi: sjajne, polirane, 20-inčne felge “Bogota” i 21-inčne felge “Suzuka”, Adamantium Silver boje. Eksterijer krase dodatno naglašena zatamnjena stražnja sjvetla, visokokvalitetni okviri pragova sa natpisom “One Million”, kao i značka na “B” nosaču, na kojoj se također nalazi natpis “One Million”, dok su trake na lamelama točkova i difuzoru “Black Glossy” boje. Ovaj specijalni model dostupan je i sa paketom “R-Line Black Style”, što uključuje retrovizore sa “Reflection Silver” kućištima.

Elegancija eksterijera se nastavlja u enterijeru, gdje su ekskluzivne “Puglia” kožne presvlake, sa dekorativnim detaljima koji asociraju na maslinovo lišće. Gornji dijelovi prednjih sjedišta i unutrašnjost vrata, ukrašeni su visokokvalitetnim šavovima “Amber Brown” boje, a takvi šavovi mogu se naći i na tabli sa instrumentima, volanu i ručici mjenjača. Čak je i ključ obložen “Puglia” kožom, a tu su i dekorativni elementi u Silver Waveu i potpuno digitalizovanom Innovision kokpitu.

Cijene ovog posebnog modela kreće od 80.880 eura (sa motorom V6 TDI, sa 286 KS/210 kW).

Volkswagen Touareg se proizvodi u Slovačkoj, u tvornici u Bratislavi, a prvi model, proizveden 2002. godine, bio je i tada tehnološki lider na tržištu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                                                                                  Izvor: ProAuto

Prijava Na newsletter

Sa našim newsletterom redovito ćete primati informacije o nama ka i izbor ekskluzivne ponude vozila!

Uneseni podaci nisu važeći. Molimo pokušajte ponovo.

Molimo odaberite oslovljavanje

Nažalost, došlo je do problema sa registracijom biltena. Pokušajte ponovo kasnije.

checkbox_default

Zahvaljujemo!

Upravo ste se registrovali za naš bilten.

Odmah ćete dobiti e-mail sa linkom za potvrdu. Potvrdite ovaj link da biste završili registraciju