NOVOSTI IZ VOLKSWAGEN-A
25.07.2019

Proizvedeno milion VW Touarega

Posebnim modelom “One Million” i sa posebnim asortimanom ekskluzivne opreme, Volkswagen proslavlja milion proizvedenih Touarega.Od kraja 2002. godine, Touareg je postao sastavni dio modelske ponude Volkswagena, a kako bi obilježio milion proizvedenih primjeraka, Volkswagen predstavlja stilski poseban model.
Touareg

Novi model u ponudi će biti posebno opremljen, a oprema uključuje potpuno novu (opcija) boju Sechura Beige i dva nova tipa felgi: sjajne, polirane, 20-inčne felge “Bogota” i 21-inčne felge “Suzuka”, Adamantium Silver boje. Eksterijer krase dodatno naglašena zatamnjena stražnja sjvetla, visokokvalitetni okviri pragova sa natpisom “One Million”, kao i značka na “B” nosaču, na kojoj se također nalazi natpis “One Million”, dok su trake na lamelama točkova i difuzoru “Black Glossy” boje. Ovaj specijalni model dostupan je i sa paketom “R-Line Black Style”, što uključuje retrovizore sa “Reflection Silver” kućištima.

Elegancija eksterijera se nastavlja u enterijeru, gdje su ekskluzivne “Puglia” kožne presvlake, sa dekorativnim detaljima koji asociraju na maslinovo lišće. Gornji dijelovi prednjih sjedišta i unutrašnjost vrata, ukrašeni su visokokvalitetnim šavovima “Amber Brown” boje, a takvi šavovi mogu se naći i na tabli sa instrumentima, volanu i ručici mjenjača. Čak je i ključ obložen “Puglia” kožom, a tu su i dekorativni elementi u Silver Waveu i potpuno digitalizovanom Innovision kokpitu.

Cijene ovog posebnog modela kreće od 80.880 eura (sa motorom V6 TDI, sa 286 KS/210 kW).

Volkswagen Touareg se proizvodi u Slovačkoj, u tvornici u Bratislavi, a prvi model, proizveden 2002. godine, bio je i tada tehnološki lider na tržištu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                                                                                  Izvor: ProAuto