NOVOSTI IZ VOLKSWAGEN-A
02.08.2019

Siemoneit Racing VW Polo GTI sa 316 KS [Galerija]

Trenutno najjačeg dostupnog Volkswagen Pola GTI pokreće motor 2.0 TSI sa 200 KS (147 kW) i 320 Nm obrtnog momenta, koji dostiže maksimalnu brzinu od 237 km/h.
Polo

Njemačka tunerska kuća Siemoneit Racing iz Ottenbeckera pripremila je tunerski paket sa kojim ovaj automobil postiže veću snagu i bolje performanse!? Zar nekom treba više? Možda i treba, čisto da se ima.Tako je skinuta postojeća turbina i stavljena veća, a isto je napravljeno i sa intercoolerom i izduvnim sistemom. Sve je to trebalo malo i uskladiti, pa su elektroničari raspakovali postojeći ECU i nekom svojom magijom stigli do 316 KS i 430 Nm obrtnog momenta. Zbog povećanja snage, Siemoneit Racing će prilagoditi i DSG mjenjač, a takve prepravke koštaju 8.998 eura.

Iz Siemoneit Racinga navode da tako prerađen Polo GTI, iz mjesta do 100 km/h stiže za 5,2 sekunde, što je 1,5 sekundi brže od standardnog modela, te dostiže maksimalnu brzinu od 256 km/h (19 km/h brže od standardnog).

Naravno, to nije sve, jer Siemoneit Racing za VW Polo GTI nudi preradu sistema vješanja (u saradnji sa KW-om), te umjesto standardnih ugrađuje lagane 18-inčne felge produkcije ATS sa gumama Michelin Pilot Super Sport. Također, po želji naručioca, dostupna su Recaro sjedišta sa Sabelt pojasima, a stražnju klupu će izvaditi i umjesto nje, Siemoneit Racing će zavariti sigurnosni kavez.

 

 

 

 

 

 

                                                                                                                                                  Izvor: ProAuto