NIPEX Novosti

Tražite li automobil iz snova? Onda ste kod nas na pravom mjestu. Osigurajte si novo vozilo koje je odmah dostupno ili konfigurirajte svoj željeni model prema svojim željama.

  1. Novosti
  2. Siemoneit Racing VW Polo GTI sa 316 KS [Galerija]
02.08.2019
NOVOSTI IZ VOLKSWAGEN-A

Siemoneit Racing VW Polo GTI sa 316 KS [Galerija]

Trenutno najjačeg dostupnog Volkswagen Pola GTI pokreće motor 2.0 TSI sa 200 KS (147 kW) i 320 Nm obrtnog momenta, koji dostiže maksimalnu brzinu od 237 km/h.

Polo

Njemačka tunerska kuća Siemoneit Racing iz Ottenbeckera pripremila je tunerski paket sa kojim ovaj automobil postiže veću snagu i bolje performanse!? Zar nekom treba više? Možda i treba, čisto da se ima.Tako je skinuta postojeća turbina i stavljena veća, a isto je napravljeno i sa intercoolerom i izduvnim sistemom. Sve je to trebalo malo i uskladiti, pa su elektroničari raspakovali postojeći ECU i nekom svojom magijom stigli do 316 KS i 430 Nm obrtnog momenta. Zbog povećanja snage, Siemoneit Racing će prilagoditi i DSG mjenjač, a takve prepravke koštaju 8.998 eura.

Iz Siemoneit Racinga navode da tako prerađen Polo GTI, iz mjesta do 100 km/h stiže za 5,2 sekunde, što je 1,5 sekundi brže od standardnog modela, te dostiže maksimalnu brzinu od 256 km/h (19 km/h brže od standardnog).

Naravno, to nije sve, jer Siemoneit Racing za VW Polo GTI nudi preradu sistema vješanja (u saradnji sa KW-om), te umjesto standardnih ugrađuje lagane 18-inčne felge produkcije ATS sa gumama Michelin Pilot Super Sport. Također, po želji naručioca, dostupna su Recaro sjedišta sa Sabelt pojasima, a stražnju klupu će izvaditi i umjesto nje, Siemoneit Racing će zavariti sigurnosni kavez.

 

 

 

 

 

 

                                                                                                                                                  Izvor: ProAuto

Prijava Na newsletter

Sa našim newsletterom redovito ćete primati informacije o nama ka i izbor ekskluzivne ponude vozila!

Uneseni podaci nisu važeći. Molimo pokušajte ponovo.

Molimo odaberite oslovljavanje

Nažalost, došlo je do problema sa registracijom biltena. Pokušajte ponovo kasnije.

checkbox_default

Zahvaljujemo!

Upravo ste se registrovali za naš bilten.

Odmah ćete dobiti e-mail sa linkom za potvrdu. Potvrdite ovaj link da biste završili registraciju