NIPEX Novosti

Ovdje možete pronaći sve aktualne novosti iz NIPEX.

  1. Novosti
  2. Svjetska premijera koncepta ID.2all:
16.03.2023
Novosti Volkswagena

Svjetska premijera koncepta ID.2all:

Električno vozilo marke Volkswagen za manje od 25.000 eura

ID2_1
  • ID.2all demonstrira novi jezik dizajna marke Volkswagen, predstavljanje serijskog modela uslijedit će 2025.
  • Doseg do 450 km, prostran kao Golf, povoljan kao Polo
  • Vrhunske inovacije kao što su sustav potpore Travel Assist, svjetla IQ.LIGHT ili Planer rute za električna vozila
  • Serijski model temeljit će se na novoj platformi MEB Entry
  • Ubrzanje električne ofenzive: deset novih modela do 2026.


Marka Volkswagen nastavlja priču o uspjehu kompaktnih vozila u doba električne mobilnosti i nudi prvi pogled na potpuno električno Volkswagen vozilo koje košta manje od 25.000 eura - konceptno vozilo ID.2all. Prve činjenice: pogon na prednje kotače, doseg do 450 km, inovativne tehnološke značajke kao što su sustav potpore Travel Assist, svjetla IQ.LIGHT ili Planer rute za električna vozila te novi jezik dizajna marke Volkswagen. Serijski će se model temeljiti na platformi MEB Entry i jedan je od deset novih električnih modela koje će Volkswagen predstaviti do 2026.

Image

Thomas Schäfer, izvršni direktor marke Volkswagen osobna vozila: "Tvrtku transformiramo brzo i iz temelja s jasnim ciljem: pretvoriti marku Volkswagen u istinsku marku ljubavi. Model ID.2all demonstrira smjer koji smo odabrali za marku. Želimo se približiti kupcu i ponuditi vrhunsku tehnologiju u kombinaciji s fantastičnim dizajnom. Provodimo brzu transformaciju kako bismo električnu mobilnost omogućili velikom broju ljudi.

Image

Volkswagen će serijski model ID.2all predstaviti 2025. na svim europskim tržištima. Cilj je početna cijena manja od 25.000 eura.

Imelda Labbé, članica uprave marke odgovorna za prodaju, marketing i postprodaju: "Tipične vrline marke Volkswagen prenosimo u novi svijet mobilnosti: vrhunska kvaliteta i izrada, izvanredan softver i digitalne usluge s istinskom dodanom vrijednošću. Pritom je fokus uvijek na potrebama i zahtjevima naših kupaca."

Razvoj modela ID.2all temelji se na najnovijoj evolucijskoj fazi platforme modularnog električnog pogona (MEB). Kai Grünitz, član uprave odgovoran za tehnički razvoj: "Model ID.2all bit će prvo vozilo temeljeno na platformi MEB s pogonom na prednje kotače. Iskorištavamo veliku fleksibilnost naše platforme za modularni električni pogon (MEB), a s platformom MEB Entry postavit ćemo nove standarde u pogledu tehnologije i svakodnevne upotrebljivosti."

Uz poboljšanu platformu MEB Entry, model ID.2all opremljen je posebno učinkovitim pogonom, baterijom i tehnologijom punjenja. Ima snažan električni motor sa snagom od 166 kW/226 KS i imat će domet do 450 kilometara izračunat prema WLTP-u.

Image

Volkswagen također ponovno stavlja veći fokus na dizajn. Andreas Mindt, voditelj odjela za dizajn marke Volkswagen osobna vozila: "Model ID.2all nudi pogled na novi jezik dizajna marke Volkswagen koji se temelji na tri stupa stabilnosti, dopadljivosti i entuzijazma."

Dizajn eksterijera: simpatičan izgled prednjeg dijela, naglašena dinamika i novi potpis C stupova
Jedan od elemenata novog jezika dizajna jest dizajn C stupova razvijen za prvi Golf. Model ID.2all prvo je vozilo marke Volkswagen s novom interpretacijom tog potpisa. Ostali elementi dizajna konceptualnog vozila uključuju karoseriju s jasnim i moćnim stavom na kotačima, simpatičan izgled prednjeg dijela, puno dinamike i bezvremensku eleganciju.

Dizajn interijera: prostran, kvalitetan izgled, intuitivno upravljanje
Interijer se također oslanja na jasan dizajn i odlikuju ga visokokvalitetni izgled, intuitivan infotainment sustav s klasičnom kontrolom glasnoće i odvojenim upravljačkim dijelom klima-uređaja. Prtljažnik nudi 490-1330 litara, vrijednost koja premašuje one u višim klasama vozila.

Image

Ubrzana električna ofenziva: deset novih električnih modela do 2026.
Serijski model ID.2all jedan je od deset novih električnih modela koje će Volkswagen predstaviti do 2026. Samo ove godine predstavit će novi ID.3², ID. Buzz s dugim međuosovinskim razmakom³ i ID.7⁴. Nakon toga 2026. slijedi kompaktni električni SUV, a unatoč svim izazovima, Volkswagen radi i na električnom vozilu po cijeni nižoj od 20.000 eura. Time će tvrtka imati najširu ponudu električnih vozila u usporedbi s konkurencijom, a namjerava ostvariti udio električnih vozila od 80 % u Europi. Marka Volkswagen osobna vozila prethodno je svoje izračune temeljila na udjelu od 70 %.

Tehnički podaci moela ID.2all
PogonMEB Entry, pogon na prednje točkove
Snaga166kW/226KS
Dosegcca 450 km (WLTP)
Vrijeme punjenja10 do 80% za cca 20 min.
0-100 km/h<7s
Najveća brzina160 km/h
Dužina4050 mm
Širina1812 mm
Visina1530 mm
Međuosovinski razmak2600 mm
Prtljažnika490 do 1330 l
Točkovi225/40 R20

1 ID.2all - vozilo je konceptualno i nije dostupno za prodaju.
Novi ID.3² / ID. Buzz s dugim međuosovinskim razmakom³ / ID.7⁴ - vozila su konceptna gotovo spremna za serijsku proizvodu i nisu dostupna za prodaju.

Prijava Na newsletter

Sa našim newsletterom redovito ćete primati informacije o nama ka i izbor ekskluzivne ponude vozila!

Uneseni podaci nisu važeći. Molimo pokušajte ponovo.

Molimo odaberite oslovljavanje

Nažalost, došlo je do problema sa registracijom biltena. Pokušajte ponovo kasnije.

checkbox_default

Zahvaljujemo!

Upravo ste se registrovali za naš bilten.

Odmah ćete dobiti e-mail sa linkom za potvrdu. Potvrdite ovaj link da biste završili registraciju