NOVOSTI IZ VOLKSWAGEN-A
09.03.2020

U pripremi Volkswagen Arteon Shooting Brake koji će biti dostupan na svim tržištima

Volkswagen priprema Arteon u izvedbi Shooting Brake, a špijunski fotografi su imali priliku da ga vide i snime tokom zimskih testova.Naime, Arteon Shooting Brake bi trebao biti logičan nastavak, u širenju modelske game, a namijenjen porodičnim i poslovnim korisnicima koji traže veliki i iskoristiv unutrašnji prostor.
Arteon

Prema nezvaničnim najavama, Arteon Shooting Brake bi trebao biti globalno dostupan, što znači da bi upravo taj model, sa minimalnim modifikacijama, trebao biti dostupan i u Evropi, i u SAD-u i u Kini.

Na fotografijama se ne otkrivaju neki detalji koji značajno odudaraju od standardnog modela, a mora se priznati da Arteon sa dugačkim krovom izgleda elegantno.

Za sada nema zvaničnih najava, pa se može pretpostaviti da će se za pogon koristiti već poznata gama benzinskih i dizelskih motora, s tim da bi poznati motor 2.0 TDI mogao biti dostupan u izvedbi sa 200 KS, umjesto dosadašnjih 190 KS.

Budući da Volkswagen već priprema i Arteon R, kojeg će vjerovatno pokretati motor 3.0 VR6 twin-turbo sa oko 400 KS i imati pogon 4Motion (pogon na sva četiri točka), nije isključeno (ali je malo vjerovatno) da i Arteon Shooting Brake dobije “zaljućenu” R verziju.