NIPEX Novosti

Tražite li automobil iz snova? Onda ste kod nas na pravom mjestu. Osigurajte si novo vozilo koje je odmah dostupno ili konfigurirajte svoj željeni model prema svojim željama.

  1. Novosti
  2. U pripremi Volkswagen Arteon Shooting Brake koji će biti dostupan na svim tržištima
09.03.2020
NOVOSTI IZ VOLKSWAGEN-A

U pripremi Volkswagen Arteon Shooting Brake koji će biti dostupan na svim tržištima

Volkswagen priprema Arteon u izvedbi Shooting Brake, a špijunski fotografi su imali priliku da ga vide i snime tokom zimskih testova.Naime, Arteon Shooting Brake bi trebao biti logičan nastavak, u širenju modelske game, a namijenjen porodičnim i poslovnim korisnicima koji traže veliki i iskoristiv unutrašnji prostor.

Arteon

Prema nezvaničnim najavama, Arteon Shooting Brake bi trebao biti globalno dostupan, što znači da bi upravo taj model, sa minimalnim modifikacijama, trebao biti dostupan i u Evropi, i u SAD-u i u Kini.

Na fotografijama se ne otkrivaju neki detalji koji značajno odudaraju od standardnog modela, a mora se priznati da Arteon sa dugačkim krovom izgleda elegantno.

Za sada nema zvaničnih najava, pa se može pretpostaviti da će se za pogon koristiti već poznata gama benzinskih i dizelskih motora, s tim da bi poznati motor 2.0 TDI mogao biti dostupan u izvedbi sa 200 KS, umjesto dosadašnjih 190 KS.

Budući da Volkswagen već priprema i Arteon R, kojeg će vjerovatno pokretati motor 3.0 VR6 twin-turbo sa oko 400 KS i imati pogon 4Motion (pogon na sva četiri točka), nije isključeno (ali je malo vjerovatno) da i Arteon Shooting Brake dobije “zaljućenu” R verziju.

Prijava Na newsletter

Sa našim newsletterom redovito ćete primati informacije o nama ka i izbor ekskluzivne ponude vozila!

Uneseni podaci nisu važeći. Molimo pokušajte ponovo.

Molimo odaberite oslovljavanje

Nažalost, došlo je do problema sa registracijom biltena. Pokušajte ponovo kasnije.

checkbox_default

Zahvaljujemo!

Upravo ste se registrovali za naš bilten.

Odmah ćete dobiti e-mail sa linkom za potvrdu. Potvrdite ovaj link da biste završili registraciju