NOVOSTI IZ VOLKSWAGEN-A
02.12.2019

Uskoro stiže i novi Golf GTI

Golf 8 je dugo razvijan i najavljivan, te konačno i predstavljen, pa je logično da je u pripremi i njegova sportski orijetnisana varijanta GTI.Najnovije špijunske fotografije, snimljene na dalekom sjeveru, otkrivaju kako će izgledati Golf 8 u GTI izdanju. Kamuflaža nije ni potrebna, jer se GTI, kao ni do sada, neće značajno razlikovati od standardnog modela, ipak vidljive su male razlike na LED svjetlima, branicima i izduvnom sistemu.
Golf GTI

Najveća nepoznanica ostaje pogonski agregat, odnosno njegova snaga. Naime, poznato je da će i novog Golfa GTI pokretati 4-cilindarski turbopunjeni motor radne zapremine 2 litra, a poznato je i da hibridni model (GTE) već nudi 245 KS, pa bi po svemu sudeći novi Golf GTI trebao raspolagati sa bar 255 KS, ali i sa manje od 300 KS, rezervisanih za model koji će nositi oznaku TCR.

Prema prvobitnim planovima novi Golf GTI bi se trebao pojaviti u prodaji tek početkom 2021. godine, ali nije nemoguće da već na proljeće, na sajmu automobila u Ženevi, Volkswagen zvanično objavi više detalja.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                                                                                  Izvor: ProAuto