NOVOSTI IZ VOLKSWAGEN-A
13.06.2018

Volkswagen na CEBIT-u

Volkswagen na sajmu CEBIT pruža uvid u najnovija digitalna dostignuća i predstavlja najnoviju izvedbu koncepta Sedric Active.Kontinuirani razvoj digitalnih tehnologija, sve više postaje dio svakodnevice, i gotovo da nema ljudske aktivnosti koja na neki način nije vezana za digitalizaciju. To se naravno odnosi i na automobile i mobilnost.Digitalne mogućnosti i modernizacija IT sektora su sve veći i sve više se primijenjuju, i sve češće, za svoje aplikacije koriste “cloud” platforme – a sve to se, naravno, odnosi i na grrpaciju Volkswagen.
CEBIT

Digitalna budućnost Volkswagena počinje sada. Fokusirali smo se na brzu modernizaciju naših IT sistema i na uspostavljanje još pogodnijih, sigurnijih i efikasnijih digitalnih rješenja za naše kupce i korisnike u kompaniji. Ovo će postaviti čvrstu osnovu za sigurno rukovanje ključnim budućim tehnologijama. Želimo proširiti specijaliziranu IT ekspertizu kompanije, kako bismo u budućnosti, Volkswagenu osigurali konkurentnu prednost”, rekao je Martin Hofmann, šef za digitalizaciju (CIO – Chief information officer) Volkswagen grupe.

Također na sajmu u CEBIT, Volkswagen predstavlja koncept Sedric Active, najnoviju verziju autonomnog vozila, na platformi za individualnu mobilnost, posebno kreiranog za ljubitelje sporta na otvorenom i na vodi.

Sedric Active može prevoziti kompletnu opremu za sportove na vodi, kao što su daske i jedra, ili bicikle i tako postati idealan pratilac za takve aktivnosti. Jednostavnim pritiskom na dugme, Sedric će sportske entuzijaste odvesti na zborno mjesto. Također, biciklistima je za vožnju često potrebno prateće vozilo, pa samim tim i vozač, a tu Sedric preuzima važnu ulogu pratećeg vozila.

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                                                                                  Izvor: ProAuto