NIPEX Novosti

Tražite li automobil iz snova? Onda ste kod nas na pravom mjestu. Osigurajte si novo vozilo koje je odmah dostupno ili konfigurirajte svoj željeni model prema svojim željama.

  1. Novosti
  2. Volkswagen najavio novi globalni SUV model
22.03.2018
NOVOSTI IZ VOLKSWAGEN-A

Volkswagen najavio novi globalni SUV model

Volkswagen je potvrdio da priprema još jedan SUV model, uz najavu da će se prodavati na svim većim tržištima, osim u Evropi. Prvo će se pojaviti u Kini (gdje je i razvijen), dok će njegova premijera biti održana u avgustu ove godine.U kompaniji ovaj model interno nazivaju “Volks-SUV”, dok konačno ime još nije poznato. Neke ranije informacije kažu da je Volkswagen u Južnoj Americi već zaštitio naziv Tharu, a pojedini mediji pominju i ime Tarek. U svakom slučaju, radi se o vozilu manjem od Tiguana, a objavljen je i teaser crtež koji pokazuje da je njegov izgled velikim dijelom inspirisan modelima Tiguan i Atlas.

suv

Kao što se i očekivalo, biće napravljen na MQB platformi, ali paleta motora za sada još nije poznata. Takođe, postoji mogućnost da se ponudi i pogon na sva četiri točka. Volkswagen će “Volks-SUV” osim u Kini kasnije proizvoditi i u Rusiji, Meksiku i Argentini, a od 2020. se očekuje godišnja prodaja od oko 400.000 primjeraka.

Kao što je pomenuto na početku, “Volks-SUV” se neće prodavati u Evropi (budući da T-Roc zauzima sličnu poziciju u paleti), ali će biti na raspolaganju kupcima u Americi gde će se u gami smjestiti ispod Tiguana.

Prijava Na newsletter

Sa našim newsletterom redovito ćete primati informacije o nama ka i izbor ekskluzivne ponude vozila!

Uneseni podaci nisu važeći. Molimo pokušajte ponovo.

Molimo odaberite oslovljavanje

Nažalost, došlo je do problema sa registracijom biltena. Pokušajte ponovo kasnije.

checkbox_default

Zahvaljujemo!

Upravo ste se registrovali za naš bilten.

Odmah ćete dobiti e-mail sa linkom za potvrdu. Potvrdite ovaj link da biste završili registraciju