NOVOSTI IZ VOLKSWAGEN-A
20.03.2018

Volkswagen objavio novi teaser novog Touarega

Kompanija Volkswagen je objavila novi teaser za nadolazeći SUV VW Touareg. Potpuno novi Touareg stiže kao model za 2019. godinu, a zvanično će biti predstavljen 23. marta i to u Pekingu u Kini, gradu koji je centar najvećeg tržišta automobila na svijetu i mjestu gdje su SUV modeli izuzetno traženi.
Touareg

Kako bi nas pripremio za ono što dolazi, Volkswagen je objavio klipove kojima podsjeća na historiju Touarega, uglavnom na off-road i uspjeh na Reliju Dakar. Njemačka kompanija je podsjetila i na potpuno autonomnu verziju iz 2005. godine, koja nije bila za javnu upotrebu. U videu se ističe i snaga ovog SUV-a, koji je ranije vukao Boeing 747.

Ono što je primijetno jeste da se dizajn Touarega nije radikalno mijenjao otkako je prvi put predstavljen 2002. godine, a sudeći prema dosad viđenim fotografijama, konzervativni pristup je nastavljen. Međutim, SUV će biti veći, ali i lakši zahvaljujući novoj MLB Evo platformi koju koristi.

Unutrašnjost neće izgledati ekstremno drugačije u odnosu na protivnika, ali će biti bogata naprednom tehnologijom, uključujući digitalnu instrument tablu i masivni ekran infotainment sistema. SUV bi trebao biti i snažniji nego ranije.

VW je prodao blizu milion primjeraka Touarega, a realno je očekivati i da novi model bude jednako popularan. Posljednje što je njemački gigant objavio o SUV-u jeste novi teaser na kojem se vidi automobil pod plahtom, a potpuno Novi Touareg debituje 23. marta.