NIPEX Novosti

Tražite li automobil iz snova? Onda ste kod nas na pravom mjestu. Osigurajte si novo vozilo koje je odmah dostupno ili konfigurirajte svoj željeni model prema svojim željama.

  1. Novosti
  2. Volkswagen objavio novi teaser novog Touarega
20.03.2018
NOVOSTI IZ VOLKSWAGEN-A

Volkswagen objavio novi teaser novog Touarega

Kompanija Volkswagen je objavila novi teaser za nadolazeći SUV VW Touareg. Potpuno novi Touareg stiže kao model za 2019. godinu, a zvanično će biti predstavljen 23. marta i to u Pekingu u Kini, gradu koji je centar najvećeg tržišta automobila na svijetu i mjestu gdje su SUV modeli izuzetno traženi.

Touareg

Kako bi nas pripremio za ono što dolazi, Volkswagen je objavio klipove kojima podsjeća na historiju Touarega, uglavnom na off-road i uspjeh na Reliju Dakar. Njemačka kompanija je podsjetila i na potpuno autonomnu verziju iz 2005. godine, koja nije bila za javnu upotrebu. U videu se ističe i snaga ovog SUV-a, koji je ranije vukao Boeing 747.

Ono što je primijetno jeste da se dizajn Touarega nije radikalno mijenjao otkako je prvi put predstavljen 2002. godine, a sudeći prema dosad viđenim fotografijama, konzervativni pristup je nastavljen. Međutim, SUV će biti veći, ali i lakši zahvaljujući novoj MLB Evo platformi koju koristi.

Unutrašnjost neće izgledati ekstremno drugačije u odnosu na protivnika, ali će biti bogata naprednom tehnologijom, uključujući digitalnu instrument tablu i masivni ekran infotainment sistema. SUV bi trebao biti i snažniji nego ranije.

VW je prodao blizu milion primjeraka Touarega, a realno je očekivati i da novi model bude jednako popularan. Posljednje što je njemački gigant objavio o SUV-u jeste novi teaser na kojem se vidi automobil pod plahtom, a potpuno Novi Touareg debituje 23. marta.

Prijava Na newsletter

Sa našim newsletterom redovito ćete primati informacije o nama ka i izbor ekskluzivne ponude vozila!

Uneseni podaci nisu važeći. Molimo pokušajte ponovo.

Molimo odaberite oslovljavanje

Nažalost, došlo je do problema sa registracijom biltena. Pokušajte ponovo kasnije.

checkbox_default

Zahvaljujemo!

Upravo ste se registrovali za naš bilten.

Odmah ćete dobiti e-mail sa linkom za potvrdu. Potvrdite ovaj link da biste završili registraciju