NOVOSTI IZ VOLKSWAGEN-A
10.12.2018

Volkswagen Passat – facelifting za evropsko tržište

Volkswagen Passat je na evropskom tržištu prisutan još od 2014. godine, od kada je pretrpio minimalne izmjene, a njegova sljedeća modelska generacija očekuje se tek 2023. godine.Kako bi osvježili ovaj popularni model, u Volkswagenu sprovode testnu fazu obnovljenog modela, koji će donijeti neke dizajnerske i stilske izmjene, kao i revidiranu ponudu pogonskih agregata, a to se odnosi i na karavansku izvedbu karoserije.
Passat Facelift

I dok su izmjene na karoseriji skrivene kamuflažom na prednjem i stražnjem dijelu vozila, interesantnije je da će ponuda pogonskih agregata, u potpunosti biti usklađena sa WLTP procedurom. Prije svega očekuje se da će dosadašnji motor 1.4 TSI biti zamijenjen novim motorom 1.5 TSI. U ponudi će sasvim sigurno ostati motori 2.0 TDI i 2.0 TSI, kao i već provjereni 7-stepeni DSG mjenjač.

Mala nepoznanica se odnosi na plug-ih hibridnu izvedbu, koja bi trebala imati bateriju kapaciteta 13 kWh, koja bi trebala osigurati potpuno električni doseg od 70 kilometara.

Postoje dobre šanse da obnovljeni Passat bude predstavljen na proljeće, na sajmu automobila u Ženevi.

Budućost ovog modela je još zanimljivija, jer bi nova generacija trebala biti dostupna 2023. godine, a prema prvim najavama, prozvodnja bi se odvijala u tvornici Kvasiny, u Češkoj.

                                                                                                                                   

 

 

 

 

 

         

 

 

                                                                                                                                                Izvor: ProAuto