NIPEX Novosti

Tražite li automobil iz snova? Onda ste kod nas na pravom mjestu. Osigurajte si novo vozilo koje je odmah dostupno ili konfigurirajte svoj željeni model prema svojim željama.

  1. Novosti
  2. Volkswagen pokreće proizvodnju automobila u Ruandi
30.06.2018
NOVOSTI IZ VOLKSWAGEN-A

Volkswagen pokreće proizvodnju automobila u Ruandi

I dok se nakon 20 godina od premijere bh. filma nagrađenog Oskarom i danas u žargonu spominje rečenica Bore Stjepanovića koji je u sred ratnih dešavanja u BiH spomenuo “posebno stanje” u Ruandi, dotle ta ista Ruanda grabi naprijed utoliko što zajedno sa Volkswagenom otvara pogon za proizvodnu automobila.

Rwanda

Paul Kagame – predsjednik Ruande, Thomas Schäfer – direktor Volkswagen Group South Africa i Michaella Rugwizangoga – direktor Volkswagen Mobility Solutions Rwanda sa prvim Volkswagenom “Made in Rwanda”

Dakle, Volkswagen proširuje svoj angažman u Africi otvaranjem pogona za proizvodnju (sklapanje vozila) i uspostavljanjem prodajno-servisne mreže CFAO Volkswagen Rwanda.

Thomas Schäfer, izvršni direktor Volkswagen Grupe za Južnu Afriku (Volkswagen Group South Africa) i odgovoran za Sub-Saharski region, zvanično je pokrenuo projekat u Kigaliju, glavnom gradu Ruande, u prisustvu ruandskog predsjednika Paula Kagamea. To je Volkswagenov korak ka razvoju novih tržišta.

U dugoročnoj perspektivi, Volkswagen namjerava igrati vodeću ulogu u novoj automobilskoj industriji u Africi. Sa ovim angažovanjem, Volkswagen značajno doprinosi ekonomskom razvoju Afrike.

Ruanda ima veliki potencijal. Zemlja je mlada, moderna i ‘gladna’ individualne mobilnosti. Sa paketom koji je posebno prilagođen regionu koji se sastoji od proizvodnje lokalnih vozila, novog poslovanja sa vozilima i inovativnih usluga mobilnosti, namjeravamo iskoristiti mogućnosti za rast i stvoriti nove mogućnosti. Ruanda može postati temelj za druge afričke zemlje i tržišta zemalja u razvoju”, izjavio je Thomas Schäfer.

Afrika ne mora biti deponija za polovna vozila, niti bilo šta drugo. Dugoročno, u svakom slučaju, na kraju ćete plaćati višu cijenu. Ako možete platiti visoku cijenu za korištenje, zašto ne platiti visoku cijenu za nešto novo? To je jednostavan izbor. Afrikanci, Ruanđani, mi zaslužujemo bolje! Ovo je jedan od načina da se pokaže kako sebi možemo to i priuštiti. Iz ovih, i drugih razloga, ovo obećavajuće partnerstvo sa Volkswagenom je na dobrom putu”, izjavio je Paul Kagame, predsjednik Republike Ruande.

U središtu projekta su dijeljenje automobila na temelju aplikacije i vožnja kojom se individualna mobilnost pruža širem dijelu stanovništva. Projekt počinje sa zajedničkim djeljenjem automobila, koji je prvenstveno namijenjen kompanijama u glavnom gradu Kigaliju. Usluga vožnje vozilom će se slijediti kasnije ove godine. Potražnja za mobilnošću u Ruandi raste, i sadašnja ponuda ne odgovara potrebama.

Planirana je lokalna montaža najnovije generacije modela Polo i Passat, te drugih modela koji su planirani za budućnost. Na početku planirano je izraditi do 1.000 vozila godišnje, u zavisnosti od potražnje, ali sa godišnjim proizvodnim kapacitetom do 5.000 automobila. Montaža je fleksibilno projektovana i po potrebi se može proširiti. CFAO Volkswagen Ruanda je dio istog kompleksa i garantuje sveobuhvatnu korisničku uslugu. Volkswagen će za prvu fazu projekta u Ruandi potrošiti oko 20 miliona američkih dolara.

Pokretanjem proizvodnje u Ruandi, Volkswagen pokreće Sub-Saharsku strategiju proizvodnih i marketinčkih aktivnosti u Ruandi, te značajno širi svoj angažman u Arici. Također, planirano je uspostavljanje nekoliko regionalnih centara, jer je Volkswagen već aktivan u Južnoj Africi (South Africa), Nigeriji (Nigeria), Keniji ( Kenya) i Alžiru (Algeria).

Volkswagen u Ruandi planira stvoriti 1.000 novih radnih mjesta, na kojima bi radili radnici obučeni u njemačkim kompanijama.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                                                                                 Izvor: ProAuto

Prijava Na newsletter

Sa našim newsletterom redovito ćete primati informacije o nama ka i izbor ekskluzivne ponude vozila!

Uneseni podaci nisu važeći. Molimo pokušajte ponovo.

Molimo odaberite oslovljavanje

Nažalost, došlo je do problema sa registracijom biltena. Pokušajte ponovo kasnije.

checkbox_default

Zahvaljujemo!

Upravo ste se registrovali za naš bilten.

Odmah ćete dobiti e-mail sa linkom za potvrdu. Potvrdite ovaj link da biste završili registraciju