NOVOSTI IZ VOLKSWAGEN-A
12.09.2018

Volkswagen spektakularno proslavio 25 godina rada tvornice u Poznańu u Poljskoj

Volkswagen Poznań (gdje se proizvode Caddy, Crafter i Transporter) proslavio je 25. godišnjicu rada sa svojim radnicima, njihovim porodicama i prijateljima. Na stadionu Poznań okupilo se oko 26.000 gostiju, a bio je postavljen i ogromni multimedijalni ekran površine 6.000 kvadratnih metara. Učešće su uzele i neke poljske pop zvijezde.Proslavu je započeo Jens Ocksen, predsjednik upravnog odbora Volkswagen Poznań, najvećeg poslodavca (11.000 zaposlenih) u regionu Velkopolske.
Crafter

Jens Ocksen, predsjednik upravnog odbora Volkswagen Poznań ispred modela koji se proizvode u Poljskoj: Caddy, T-Series i Crafter.

“Volkswagen Poznań je napravio odlične korake tokom svojih 25 godina, koji se brzo razvijao, od male montažne linije, do jedne od najnaprednijih industrijskih lokacija u Poljskoj. U svojoj posvećenosti, inventivnom duhu i velikom entuzijazmu za izgradnju komercijalnih vozila, bivših i sadašnjih zaposlenika, postavljene su osnove za uspješnu priču o automobilskoj industriji koja traje već 25 godina, a svi se time možemo ponositi. Zato obilježavamo ovu godišnjicu sa našim radnicima, njihovim porodicama i prijateljima kompanije”, izjavio je Jens Oksen u obraćanju prisutnima na stadionu.

“Ova godišnjica je simbol posvećenosti brojnih zaposlenih. To je zbog toga što su u svom svakodnevnom radu napravili ključni doprinos u napretku, ne samo u proizvodnji vozila, nego i zbog toga što je kvalitet rada podignut na novi nivo. Mi smo radnički sindikat i predstavnik zaposlenih, koji je pomogao u održivom načinu stvaranja kompanije”, izjavio je Piotr Olbryš, predsjedavajući sindikata NSZZ “Solidarność” u Volkswagen Poznań.

Volkswagen Poznań je već dva puta nagrađen poljskom nagradom “Najbolji poslodavac”. Kompanija posjeduje jednu od najnaprednijih proizvodnih lokacija za proizodnju komercijalnih vozila u Evropi, sa svojom fabrikom (u kojoj se proizvodi Crafter) u mjestu Wrześni. Sam Crafter je dobio više nagrada, kao što su “Van godine” (International Van of the Year) i “Zeleni kombi godine 2018” (Green Van of the Year 2018).

 Volkswagen Poznań se aktivno bavi i podrškom socijalnim programima – naprimjer, kompanija je pružila veliku podršku izgradnji vrtića, igrališta i fudbalskih terena, a opremila je škole najsavremenijim računarima i drugim tehničkim alatima, a podržava i ambulante medicinske klinike u Poznańu.

 

 

                                                                                                                                                 Izvor: ProAuto