NIPEX Novosti

Tražite li automobil iz snova? Onda ste kod nas na pravom mjestu. Osigurajte si novo vozilo koje je odmah dostupno ili konfigurirajte svoj željeni model prema svojim željama.

  1. Novosti
  2. Volkswagen spektakularno proslavio 25 godina rada tvornice u Poznańu u Poljskoj
12.09.2018
NOVOSTI IZ VOLKSWAGEN-A

Volkswagen spektakularno proslavio 25 godina rada tvornice u Poznańu u Poljskoj

Volkswagen Poznań (gdje se proizvode Caddy, Crafter i Transporter) proslavio je 25. godišnjicu rada sa svojim radnicima, njihovim porodicama i prijateljima. Na stadionu Poznań okupilo se oko 26.000 gostiju, a bio je postavljen i ogromni multimedijalni ekran površine 6.000 kvadratnih metara. Učešće su uzele i neke poljske pop zvijezde.Proslavu je započeo Jens Ocksen, predsjednik upravnog odbora Volkswagen Poznań, najvećeg poslodavca (11.000 zaposlenih) u regionu Velkopolske.

Crafter

Jens Ocksen, predsjednik upravnog odbora Volkswagen Poznań ispred modela koji se proizvode u Poljskoj: Caddy, T-Series i Crafter.

“Volkswagen Poznań je napravio odlične korake tokom svojih 25 godina, koji se brzo razvijao, od male montažne linije, do jedne od najnaprednijih industrijskih lokacija u Poljskoj. U svojoj posvećenosti, inventivnom duhu i velikom entuzijazmu za izgradnju komercijalnih vozila, bivših i sadašnjih zaposlenika, postavljene su osnove za uspješnu priču o automobilskoj industriji koja traje već 25 godina, a svi se time možemo ponositi. Zato obilježavamo ovu godišnjicu sa našim radnicima, njihovim porodicama i prijateljima kompanije”, izjavio je Jens Oksen u obraćanju prisutnima na stadionu.

“Ova godišnjica je simbol posvećenosti brojnih zaposlenih. To je zbog toga što su u svom svakodnevnom radu napravili ključni doprinos u napretku, ne samo u proizvodnji vozila, nego i zbog toga što je kvalitet rada podignut na novi nivo. Mi smo radnički sindikat i predstavnik zaposlenih, koji je pomogao u održivom načinu stvaranja kompanije”, izjavio je Piotr Olbryš, predsjedavajući sindikata NSZZ “Solidarność” u Volkswagen Poznań.

Volkswagen Poznań je već dva puta nagrađen poljskom nagradom “Najbolji poslodavac”. Kompanija posjeduje jednu od najnaprednijih proizvodnih lokacija za proizodnju komercijalnih vozila u Evropi, sa svojom fabrikom (u kojoj se proizvodi Crafter) u mjestu Wrześni. Sam Crafter je dobio više nagrada, kao što su “Van godine” (International Van of the Year) i “Zeleni kombi godine 2018” (Green Van of the Year 2018).

 Volkswagen Poznań se aktivno bavi i podrškom socijalnim programima – naprimjer, kompanija je pružila veliku podršku izgradnji vrtića, igrališta i fudbalskih terena, a opremila je škole najsavremenijim računarima i drugim tehničkim alatima, a podržava i ambulante medicinske klinike u Poznańu.

 

 

                                                                                                                                                 Izvor: ProAuto

Prijava Na newsletter

Sa našim newsletterom redovito ćete primati informacije o nama ka i izbor ekskluzivne ponude vozila!

Uneseni podaci nisu važeći. Molimo pokušajte ponovo.

Molimo odaberite oslovljavanje

Nažalost, došlo je do problema sa registracijom biltena. Pokušajte ponovo kasnije.

checkbox_default

Zahvaljujemo!

Upravo ste se registrovali za naš bilten.

Odmah ćete dobiti e-mail sa linkom za potvrdu. Potvrdite ovaj link da biste završili registraciju